Skip to main content

SOS HUMAN RIGHTS, save our souls from the sacred cows and the sensored press

SOS HUMAN RIGHTS, save our souls from the sacred cows and the sensored press

Algemene wet gelijke behandeling

De Algemene wet gelijke behandeling van 2 maart 1994 geeft overduidelijk aan dat het wenselijk was om, mede in verband met artikel 1 van de Grondwet, ter bevordering van de deelneming op gelijke voet aan het maatschappelijk leven bescherming te bieden tegen discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat, dat het daarom wenselijk is behoudens wettelijke uitzonderingen onderscheid op deze gronden te verbieden.
De Algemene wet gelijke behandeling verbied dat er onderscheid kan zijn en dat daardoor deelneming op gelijke voet aan het maatschappelijk leven verhinderd wordt.
De erfgenamen van Sybrecht van Uytrecht worden door “stropers” verhinderd in het uitvoeren van hun bezitsdaden op Plantage Malpais. Hardnekkig blijft Pietersz feiten manipuleren. Geholpen door samenspel van de overheid en rechtsgeleerden in de rechtbank lukt het Pietersz telkens zijn onrechtmatigheden te laten legaliseren. Met samen spel wordt hier ook letterlijk samenspel bedoeld tussen de overheid en alle rechtsgeleerden in belang van de meedogenloze “machthebbers” die de onrechtmatige zaken en handelingen van Pietersz financiert. Onrechtmatigheden worden listig met dure woorden omgekocht, stilzwijgend gelegaliseerd en verzegeld in een vonnis.
De gecensureerde pers eet gulzig maar “zwijgend” van twee walletjes terwijl de testamentaire erfenis van Sybrecht van Uytrecht vervreemd wordt en de rechtmatige erfgenamen creperen in stille armoede.
Overduidelijk wordt de wet gelijke behandeling vertrapt terwijl de pers erbij staat en toe kijkt. Er is helemaal geen sprake van oprechte journalistiek of een democratisch pers vrijheid.

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning

De Minister van Verkeer, Vervoer en ruimtelijke Planning heeft ook belang bij dat de onrechtmatigheden van Pietersz op de gronden behorende tot plantage Malpais gelegaliseerd worden.
Zolang Pietersz de rechtmatige eigenaren blijft hinderen, kan de Minister van Verkeer, Vervoer en ruimtelijke Planning nonchalant “struisvogel politiek” blijven spelen.
De overheid heeft een “DEAL” met Pietersz.
In het plan van aanpak Gatu wordt duidelijk aangegeven hoe de overheid in 1995, tijdens de eerste regeer periode van politieke partij PAR, een overeenkomst had gesloten met Pietersz.
Plan van aanpak

Overduidelijk wordt hier ook aangegeven wie de vertegenwoordigers van Pietersz zijn. Zogenaamd vertegenwoordigen de MADURO’s, Pietersz, en als zodanig heeft MADURO ook belang in plantage Malpais.
tula-gatu-002
Advocaat MADURO bedreigde overheid met een schade vergoeding claim van 100.000.000 (HONDERD MILJOEN) gulden.
De overheid wist listig, op “juridisch niveau” in de rechtbank, het op een “akkoordje” te gooien. Pietersz werd niet ontvankelijk verklaard en de overheid kreeg een “gouden kansje” om te ontsnappen aan een tweede miljoenen schade claim.
Het Bestuurscollege van Eilandgebied Curaçao had op 2 juni 1999 bij Eilandsbesluit 99/5241a bepaald dat professor dr. A.F. Puala een historisch onderzoek naar de eigendomssituatie op plantage Gato moet uitvoeren.
Terwijl professor Paula bezig was met zijn onderzoek werd een cassatie beroep van Pietersz verworpen. Pietersz had het Gerecht een verklaring voor recht verzocht en het werd door het Hof verworpen.

Het rapport Puala

Het rapport Puala, het historisch onderzoek naar de eigendomssituatie van plantage Gato, werd ingesteld per Eilands besluit van 2 juni 1999 no. 5241a.
Professor Puala had zijn onderzoek gedaan en had zijn rapport uitvoerig besproken met Gedeputeerde Anthony Godett.
Gedeputeerde Anthony Godett had professor Puala heel “netjes en zeer vriendelijk, doch ontzettend dringend” verzocht om het rapport te wijzigen anders zou professor Puala niet betaald worden. Een dergelijk verzoek van gedeputeerde Godett is feitelijk een strafbaar feit, maar het werd door de overheid getolereerd. Dit zijn heel normale procedure bij de overheid.
Professor Paula had een fax naar gedeputeerde Etienne Ys gestuurd en geklaagd over het “onbehoorlijk” gedrag van gedeputeerde Godett
fax Paula

Gato: een geschenk met een staartje

Op 12 juli 2001 verscheen onderstaande artikel in de AMIGOE
Gato ku rabu
Door behoorlijk toevallige samenloop van omstandigheden, zatMADURO letterlijk, misschien ook figuurlijk, achter dit artikel. Het dagblad AMIGOE kan dit makkelijk bewijzen. Zie hier de achterkant van bovenstaande artikel:
P1030892
Door behoorlijk toevallige samenloop van omstandigheden is juist op dit moment mevrouw Zita Jesus Leito minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Mevrouw Zita Jesus Leito heeft nu zeker de mogelijkheid om tot een regeling te komen met de rechtmatige eigenaren van plantage Malpais.

OMBUDSMAN

Op 20 juni 2017 had Norwin Ferero een verzoek ingediend bij de Ombudsman tegen een gedraging van de Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. De Minister van VVRP had in 2016 nagelaten een beslissing te nemen op het handhavingsverzoek zoals door de rechter uitgesproken in de uitspraak van 29 juni 2016.
De Ombudsman adviseerde Ferero het Gerecht te verzoeken de overheid te dwingen om het handhavingsverzoek na te komen met het vastlegging van een dwangsom.
br Ombudsman
Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning zal de komende week een onderhandeling verzoek van Ferero ontvangen.
Ferero wil in principe zijn neus in dezelfde richting hebben als de ” 8 – 9 – 10 hypotheek” van MADURO & CURIELS BANK. 
Het is van uiterst belang dat te aller tijden, behoren wij altijd als uitgangspunt nemen:

beter een vogel in de hand dan tien in de lucht”


Bedankt voor de royale donatie:     https://www.paypal.me/NFerero


Eerder verschenen djeronimoblog:



Comments

Popular posts from this blog

Curacao UTS : The following were discussed: 1. Existing (older) telecommunications systems are copper based, but all new development is done with fiber optics. 2. Fiber optics are run to the curb in existing developed areas and run all the way to the home in new developments. 3. Fiber optics are installed underground simultaneously with electric. 4. UTS􀁰 concession mandates that they bring service to the home.

Do you like Chinese products? Why?