Constructie van een nieuwe wijk, “LIBERTAD” Posted on August 27, 2018 by djeronimoblog

Constructie van een nieuwe wijk, “LIBERTAD”

Het moment is aangebroken om te beginnen met de bouw van de nieuwe en moderne woonwijk “LIBERTAD” op de familie gronden van Plantage Malpais (a) Gato.
Vanaf 1 September 2018 krijgt iedereen, die in aanmerking willen komen om een huis te bouwen in de nieuwe wijk “LIBERTAD”, de mogelijkheid om nummer6818079  te bellen om een afspraak te maken om tot huurovereenkomst te komen.

Op het bovenste plateau van Plantage Malpais (a) Gato zal Stichting Belangenbehartiging Rechtsopvolgers van Sybrecht van Uytrecht, in samenwerking met B.O.B. Architects een compleet nieuwe en moderne woonwijk creëren met alle nodige faciliteiten. Woningzoekenden kunnen in aanmerking komen om in “LIBERTAD” een woning te bouwen. Door de samenwerking tussen bewoners en de Stichting, zal de doelstelling van de stichting, het samen creëren van ideale woon en leefomstandigheden, bereikt worden.
Goed begrip, samenwerking en een goed gedrag van woningzoekenden die vrijwillig kiezen in de wijk “LIBERTAD” te wonen, is het minimum dat nodig is om samen tot een ideale woon en leefomstandigheden te komen.
Aansluiting op water en elektriciteit net
In verband met elektrificatie van Plantage Malpais (a) Gato had de Bestuurscollege van het Eilandgebied Curaçao in 1973 wijlen Gerardus Lazaro Ferero geadviseerd om een verkavelingplan op te maken en ter goedkeuring aan het Bestuurscollege voor te leggen. G.L. Ferero, een bejaarde man van 87 jaar, was op dat moment financieel niet in staat om te voldoen aan het advies van het Bestuurscollege.
Ondanks het feit dat G.L. Ferero geen verkavelingplan kon opmaken, had G.L. Ferero op 26 juli 1983, een akte voor aansluiting van Plantage Malpais (a) Gato op de elektriciteit en water net van het bedrijf KODELA, ondertekent.
Wijlen Gerardus Lazaro Ferero had zijn uiterste best gedaan om Plantage Malpais (a) Gato te laten aansluiten op het water en elektriciteit net en zodoende had G.L. Ferero een begin gemaakt om Plantage Malpais (a) Gato te ontwikkelen en de leef omstandigheden tot een hoger niveau te brengen.

Elektrifikashon Gato 001

Elektrifikashon Gato 002
Wijlen G. L. Ferero, was een der meest wettige erfgenamen van de vrijgemaakte slaven van mevrouw Sybrecht van Uytrecht weduwe van dominee Wigboldus Rasveldt.
G.L. Ferero was een afstammeling van de vrijgemaakte slavin, de legataris LEENTJE, en trad op als zakenlasthebber namens hem zelf en ook namens al de andere erfgenamen van plantage Malpais (a) Gato. G. L. Ferero was beheerder van Plantage Malpais (a) Gato en had een origineel akte van afgifte legaat van 21 februari 1812 in zijn bezit.
In 1981 had mr. O. A. Seferina, hoofdinspecteur der Belastingen, verklaard dat de erfgenamen van de Vrijgegeven Slaven Rasveldt, de eigenaren zijn van Malpais (a) Gato en dat de heer Gerardus Lazaro Ferero, ruim 40 (veertig) jaren de grondbelasting aanslagen ten name van de Erfgenamen van de Vrijgegeven Slaven Rasveldt had betaald.

Info inspektor belasting
De Erven Ferero, zijnde de erven van wijlen G.L. Ferero hadden in 2001 een plan van aanpak Gato/Malpais gemaakt. Deze werd in 2004 aan het Bestuurscollege van het Eilandgebied Curaçao aangeboden. Het plan van aanpak Gato bevatte tevens een verkavelingplan, fase 1, van Gato volgens de bestaande situatie en fase 2 de bouw van een nieuwe woonwijk op het bovenste plateau van Plantage Malpais (a) Gato.
Stichting Belangenbehartiging Rechtsopvolgers van Sybrecht van Uytrecht gaat het verkavelingplan fase 2 van Plantage Malpais voortzetten. Verkavelingplan fase 2 zal plaatsvinden op het bovenste plateau van Plantage Malpais, er zal een kompleet nieuwe woonwijk gebouwd worden.
De nieuwe woonwijk “LIBERTAD” biedt ruimte voor de bouw van circa 600 woningen, opleidingcentrum, medisch centrum, commerciële panden, een sportterrein, een buurthuis, een kerk en een tropisch park.
De doelstelling van Stichting Belangenbehartiging Rechtsopvolgers van Sybrecht van Uytrecht met de bouw van de woonwijk “LIBERTAD” is het creëren van een compleet nieuwe woonwijk met de nodige faciliteiten en waar alle bewoners kunnen samenwerken om te komen tot  ideale woon en leef omstandigheden.
Stichting Belangenbehartiging Rechtsopvolgers van Sybrecht van Uytrecht streeft ernaar om Plantage Malpais (a) Gato op een volkomen legale wijze te ontwikkelen met alle benodigde vergunningen.
Stichting Belangenbehartiging Rechtsopvolgers van Sybrecht van Uytrecht stelt namens de erfgenamen van de vrijgegeven slaven Rasveldt 100 hectare beschikbaar, op Plantage Malpais.
Woningzoekenden kunnen in aanmerking komen voor een kavel om een huis te bouwen in de nieuwe woonwijk “LIBERTAD”.
Vanaf 1 September 2018 krijgt iedereen, die in aanmerking willen komen om een huis te bouwen in de nieuwe wijk “LIBERTAD”, de mogelijkheid om nummer6818079  te bellen om een afspraak te maken en om tot grond huurovereenkomst te komen.

Verkavelingplan project “LIBERTAD”
Proyekto Libertad

Comments

Popular posts from this blog

Curacao UTS : The following were discussed: 1. Existing (older) telecommunications systems are copper based, but all new development is done with fiber optics. 2. Fiber optics are run to the curb in existing developed areas and run all the way to the home in new developments. 3. Fiber optics are installed underground simultaneously with electric. 4. UTS􀁰 concession mandates that they bring service to the home.

Do you like Chinese products? Why?