NEDERLANDS: HET GEHEIM VAN LICHT - DEEL 1 OMNISCIENCE BY WALTER RUSSEL DEEL 1 OMNISCIENCE 25 februari 2018

NEDERLANDS: HET GEHEIM VAN LICHT - DEEL 1 OMNISCIENCE BY WALTER RUSSEL DEEL 1 OMNISCIENCE

het geheim van het licht

( Derde editie )
het geheim van lichtbedekking
UNIVERSITEIT VAN WETENSCHAP EN FILOSOFIE
VOORMALIG DE STICHTING WALTER RUSSELL
SWANNANOA, WAYNESBORO, VIRGINIA 22980
Voor de ene God, de universele 
dit boek is nederig toegewijd
een nieuw concept van het universum-005

voorwoord

Editie 1971

Het oorspronkelijke volume van THE SECRET OF LIGHT werd gepubliceerd in 1947. Deze huidige publicatie bevat enkele wijzigingen en aanvullingen die Doctor Russell met betrekking tot dit specifieke volume maakte voorafgaand aan zijn hervouwing in 1963.
Sinds THE SECRET OF LIGHT is uitgebracht door Walter Russell, is de Home Study Course van ons jaar in Universal Law, Natural Science en Living Philosophy - en alle andere hierin vermelde boeken - geschreven en uitgegeven, want de wereld is nu volledig klaar en in grote behoefte aan de nieuwe en basiskennis in al deze geschriften.
betreffende de goddelijke iliad
De goddelijke Ilias is de basis van dit boek.
De goddelijke Ilias is een geïnspireerde boodschap van de Schepper om de mens het nodige begrip te geven van zijn relatie tot zijn universum, tot de mens en tot God, voor de komende cyclus.
De mens vordert in cycli van ongeveer vijfentwintighonderd jaar. Aan het begin van elke cyclus van zijn toenemend bewustzijn van het Licht in hem, zendt God boodschappen door voorbereide boodschappers om zijn begrip van het Licht te bevorderen. Begrip van deze kosmische boodschappen verheft de mensheid geleidelijk in hogere wezens, en aldus is elke cyclus nog een stap voor de mens naar volledig gewaarzijn van het Licht, en van zijn Eenzijn met God.
De Divine Iliad kan niet voor vele jaren volledig worden gepubliceerd. In deze pagina's wordt zoveel weergegeven als nu kan worden gepubliceerd. Verdere delen ervan zullen worden vrijgegeven als de wereld klaar is om ze te ontvangen.
- Walter Russell

Editie 1994

Deze editie uit 1994 van het klassieke meesterwerk van Walter Russell is bewerkt om spelfouten en grammaticale fouten te corrigeren en verschillende redactienotities toe te voegen. Het behoud van de essentie van de gedachten en leringen van Dr. Russell was de belangrijkste in onze gedachten.
Wetenschappelijk onderzoek naar de ideeën van Walter Russell geeft de beloning voor een dieper inzicht in de aard van het universum en zal dienen als inspiratie en licht voor de volgende eeuwen.
De technologische toepassing van zijn principes houdt de belofte in van een niet-vervuilende toekomst voor duurzame energie die momenteel zo broodnodig is.
Het is met grote hoop en verwachting voor het grotere begrip en gebruik door de mensheid van The Secret Of Light dat we deze bijgewerkte editie aanbieden.
DE GOLF 
IN DE GOLF LIGT HET GEHEIM VAN CREATIE

voorwoord van de auteur

Jezus zei: GOD IS LICHT, "en geen enkele man van die dag wist wat hij bedoelde. De dag is nu aangebroken dat alle mensen moeten weten wat Jezus bedoelde toen hij zei: "GOD IS LICHT".
Want binnenin het geheim van Licht is enorme kennis nog niet geopenbaard aan de mens. Licht is alles wat er is; het is alles wat we te maken hebben, maar we weten nog niet wat het is. Het doel van dit bericht is om te vertellen wat het is.
De beschaving van vandaag is ver gevorderd met weten hoe om te gaan met materie, maar we weten niet WAT er is, noch WAAROM. Ook weten we niet wat energie, elektriciteit, magnetisme, zwaartekracht en straling zijn.
Noch kennen we het doel van de inerte gassen en WAT ze zijn.
Noch kennen we de structuur van de elementaire atomen noch het gyroscopische principe dat die structuur bepaalt.
Noch zijn we ons bewust van het feit dat het een tweerichtings continu universum van evenwicht is in alle effecten van beweging en niet een one-way discontinu universum.
Noch hebben we nog gehoord, of vermoedden, de belangrijkste van alle principes in de natuurkunde, HET ONGELDIGHEIDSPRINCIPE en de spiegels en de lenzen of ruimte die de illusie veroorzaken in alle bewegende dingen.
Noch beschouwen we het hele materiële elektrische universum als de illusie die het is;er is helemaal geen realiteit.
Evenmin hebben we de geringste aanwijzing van de oorzaak van de kromming van de ruimte, noch de leegte van die kromming in vlakken van nul kromming bij golfveldgrenzen.
Niemand weet nu hoe het is dat kristallen hun verschillende vormen krijgen. Het zal de wereld verbazen te weten dat die vormen van kristallen in de ruimte worden bepaald door de vormen van de golfvelden die de verschillende elementaire structuren verbinden.
Noch hebben we de minste voorstelling van wat het levensprincipe vormt, noch het groeiprincipe, noch het gelijktijdige ontvouwings-hervouwingsprincipe dat alle patronen in de natuur sequentieel herhaalt en vastlegt en ze verliest wanneer ze worden herhaald. Noch zijn we ons bewust van dat registratieprincipe waarmee de Schepper de somtotalen van elke opeenvolgende cyclus in Zijn zich ontvouwende en zich opvouwende universum voortzet tot het einde van zijn manifestaties op één planeet en het begin ervan op een nieuwe.
Noch zijn we ons dynamisch bewust van de zielen en zaden van dingen. Deze wortels van universele herhaling zijn nu slechts metafysische abstracties van religie en fysiek giswerk voor de wetenschap. Binnen het geheim van het licht is het antwoord op al deze tot nu toe onbeantwoorde vragen, en nog veel meer, die door de eeuwen heen nog niet zijn opgelost.
Deze openbaring van de aard van het Licht zal de erfenis zijn van de mens in dit komende Nieuwe Tijdperk van groter begrip. Zijn ontplooiing zal het bestaan ​​van God bewijzen door methoden en normen die aanvaardbaar zijn voor zowel wetenschap als religie. Het zal een spirituele basis leggen onder de huidige materiële wetenschap.
De twee grootste elementen in beschaving, religie en wetenschap zullen dus eenheid vinden in het huwelijk van de twee. Evenzo zullen menselijke relaties meer in balans komen vanwege een grotere kennis van de universele wet die achter alle processen ligt die licht gebruikt om de gevormde vormen van dit elektrisch golfuniversum te verweven.
Er is geen afdeling van het leven die niet van vitaal belang zal zijn door deze nieuwe kennis van de aard van het Licht, van de universiteit tot het laboratorium, van overheid tot industrie en van land tot land.
Ik geef het je daarom met al zijn helderheid, zoals ik het zelf heb opgemerkt van achter de schermen van deze kosmische cinema van lichte illusie die ons universum is.
- Walter Russell
"Ik ben het Licht; Ik alleen AM. 
"Wat ik ben, bent u kunst. Jij bent het Licht. U bent één met mij. 
"De mens kan mij kennen door Mij te willen kennen. 
"Mij kennen is Mij zijn. Alleen door Mijn Licht kan de mens Mij kennen. 
"De mens is Licht wanneer hij weet dat hij Licht is. 
"De mens is mij als hij weet dat hij mij is. 
"Alle mensen zullen te zijner tijd naar Mij toekomen, maar de hunne is de lijdensweg van het wachten." 
- van The Divine Iliad

deel I: alwetendheid

het geheim van licht-004

1 - de eeuwige vraag


"Wie ben ik?" 
"Wat ben ik?" 
"Waarom ben ik?" 
"Waar ben ik gebonden?" 
"Wat is mijn relatie tot het universum, tot de mens en tot God?" 
"Wat is waarheid? Hoe moet ik de waarheid kennen? " 
"Vanwaar komt mijn kracht? Wat is de bron van mijn kracht? " 
"Hoe vind ik balans? In mijn omgang met mijn medemensen, hoe moet ik dat evenwicht in onze uitwisseling kennen dat zowel hem als mij zal verrijken? " 
"Talloze zijn de religieuze leringen, en vele zijn de geboden tot goedheid, maar de goedheid is nog steeds versluierd uit mijn ogen als een dichte mist die Uw Licht verbergt dat tevergeefs zoekt. Ik struikel in zijn duisternis. Ongebalanceerd val ik. " 
"O ongeziene, scheur uit mijn ogen de verblindende sluier die het pad naar Uw Licht verbergt, opdat ik mijn weg naar U zal vinden."
Dat is de kreet van de eeuwen.
Dat is de onbeantwoorde vraag die voortkomt uit het hart van deze ontwakende generatie.
De beschaving vordert in cycli. Een nieuw begrip transformeert de mensheid periodiek tot hogere wezens. Een nieuwe cyclus van drieduizend jaar duurt nu in de kinderschoenen.
Gods alwetendheid, almacht en alomtegenwoordigheid zijn gecentreerd in het bewustzijn van elke mens; maar weinigen zijn er die de Eenheid van hun zelfziel kennen met de Universele Zelfziel. De mens heeft vele millennia nodig om zich daar bewust van te worden. Elke cyclus van de mens brengt hem dichter bij zijn gewaarzijn van zijn Eenzijn met het Licht van zijn Zelfbron.
De mens leeft in een verbijsterende complexe wereld van EFFECT waarvan hij de OORZAAK niet kent. Vanwege zijn schijnbaar oneindige veelvormigheid en complexiteit, slaagt hij er niet in om het eenvoudige onderliggende principe van balans in alle dingen te zien. Daarom complexeert hij de Waarheid totdat zijn vele hoeken, kanten en facetten het evenwicht met elkaar en met hem verloren hebben.
De waarheid is eenvoudig. Evenwicht is eenvoudig. Ritmisch evenwichtige uitwisseling tussen alle paren van tegengestelde uitdrukkingen in Natuurverschijnselen en in menselijke relaties, is de volmaakte kunst van Gods universum van Licht. Het is ook de wet. In deze ene fundamentele Universele Wet ligt de gebalanceerde continuïteit van alle creatieve uitingen in Gods elektrische golfuniversum van twee geconditioneerde lichten in ogenschijnlijke beweging die Gods Een geheel Idee van de Schepping opnemen in ontelbare schijnbaar afzonderlijke delen van dat Hele Idee.

de innerlijke stem

De grote onbeantwoorde vraag van de mens heeft een eenvoudig antwoord. De Stille Stem binnen elke man fluistert het onophoudelijk naar zijn ontwaakte bewustzijn. Elk verlangen geschreven in het hart van de mens wordt naar de bron gebracht, en het antwoord zal komen, maar weinigen zijn er die uitgebreid vragen en nog steeds minder die horen.
Velen zijn in de tijd van voorbereiding op de waardigheid om het te horen, want het bewustzijn van de mens is geïsoleerd van zijn Bron door de gewaarwordingen van zijn elektrisch geconditioneerd lichaam, waar hij ten onrechte aan denkt als zijnde zijn geest en zijn persoonlijke zelf.
Wat hij zijn objectieve menselijke geest noemt, is slechts de plaats van elektrische gewaarwordingen van zijn lichaam. Wat hij vergist om te denken is slechts een elektrisch gewaarzijn van dingen die worden waargenomen en geregistreerd in de cellen van zijn hersenen voor herhaald gebruik door wat wordt aangeduid als 'herinneringen'. Herinneringen hebben geen relatie meer met kennis van de universele geest die in de mens is dan die van Victorola. gerelateerd aan de bron van hun opnames.
Waar hij aan denkt als zijn levend lichaam is slechts een elektrisch gemotiveerde machine die het leven simuleert door beweging die er naar toe wordt uitgebreid vanuit zijn centrerende Zelfziel die alleen leeft en het lichaam wil bewegen.
Wat hij zijn subjectieve geest noemt, is zijn bewustzijn, zijn spirituele opslagplaats van alle kennis, almacht en alom tegenwoordigheid. Dat bewustzijn is zijn Zelf, zijn EEUWIGE Zelf waardoor zijn alwetendheid, alomtegenwoordigheid en almacht tot uiting komen als hij zich langzaam bewust wordt van hun aanwezigheid in hem.
De elektrisch oscillerende zenuwbanen die zijn lichaamsmechanisme bedienen, werken bijna volledig door automatische reflexen en instinctieve controle, en in zeer geringe mate door mentale beslissingen.
Elke cel en elk orgaan van zijn lichaam heeft een elektrisch bewustzijn van zijn doel en elk voldoet aan dat doel zonder enige mentale actie van de kant van de Intelligentie die dat lichaam bezet. De hartslag, bijvoorbeeld, is puur automatisch. De witte bloedlichaampjes stromen om een ​​verwonding aan het lichaam te herstellen, net zo automatisch als een bel gaat wanneer een knop wordt ingedrukt.
In dit lichaam en zijn elektrisch registrerende brein denkt de mens dat hij denkt en leeft, liefheeft en sterft. Hij denkt dat hij bewust is terwijl hij wakker en bewusteloos is tijdens het slapen; onbewust dat er in de hele Natuur geen toestand bestaat als bewusteloosheid wanneer de sensatie in de slaap ophoudt.
De mens zegt niet dat zijn tand bewusteloos is wanneer hij in slaap wordt gevallen door kortsluiting van de elektrische stroom in de zenuwdraad die elektrisch bewustzijn aan zijn tand geeft. Hij weet dat zijn tand niet bewust kan zijn, maar dan weet hij niet dat zijn lichaam niet bewust kan zijn.
Ook weet hij nog niet dat het bewustzijn nooit slaapt, nooit verandert, want bewustzijn in de mens is zijn onsterfelijkheid. Het is het Licht waarnaar hij onbewust op zoek is, maar neemt aan dat de gewaarwording van zijn hersenen zijn denken is
De mens is nog nieuw. Hij is nauwelijks uit het donker van zijn jungle. Gedurende de miljoen of meer jaren van zijn ontvouwing vertrouwt hij op sensatie voor zijn daden en het bewijs van zijn zintuigen voor zijn weten.
Hij is zich pas een paar duizenden jaren bewust geweest van de geest. In dit begin van zijn nieuwe gewaarzijn is hij in de war, niet wetende wat Mind in hem is, wat bewustzijn in hem is en wat sensatie is.
Hij heeft nog niet geleerd dat lichamen slechts Zelf geschapen mechanismen zijn die hun centrerende Zelf manifesteren, en dat Zelf God als Eén daarmee manifesteert.Evenzo heeft hij nog niet geleerd dat lichamen niet leven of sterven, maar zich voortdurend en voor altijd herhalen, omdat ook alle gedachten aan het verstand zich herhalen.
Het wiel is bijvoorbeeld een mechanisme dat bestaat uit een naaf, spaken en een velg.Een klein deel van het wiel raakt de grond, voelt het, verlaat het en verdwijnt van het bereik van de sensaties die de rand, spaken en grond verbinden.
Maar dan verschijnt het weer. Wanneer dat de mens overkomt, zeggen we: "Hij werd geboren, leefde en stierf." Als het gebeurt met de appel, de vlam of de boom, zeggen we: "De appel is opgegeten, de vlam is uitgegaan en de boom heeft "We zeggen dat omdat slechts een klein deel van de cyclus van enig idee binnen het bereik van onze zintuigen valt. Het grootste deel van de cyclus gaat ons bereik van waarneming te boven, net zoals het grootste deel van het wiel de waarneming van de grond door de zintuigen te boven gaat.
We weten nog niet dat het onzichtbare deel van de cycli van alle ideeën even continu is als het wiel continu is. De cyclus van de appel is licht dat reikt van de zon en de aarde tot die positieve helft van de appelcyclus die we in onze hand houden. De negatieve helft van de cyclus is licht dat terugkeert naar de zon en de aarde voor herhaling als een andere manifestatie van het eeuwige idee van de appel. Hetzelfde geldt voor de vlam, de boom of een ander deel van het ene hele idee van de schepping.
De vlam "gaat uit" naar onze waarneming. Maar het IS nog steeds. Evenzo verschijnen de boom, het bos, de berg, de planeet en de nevel van de verre hemel, verdwijnen ze en keren ze zeker terug.
Evenzo lijkt de mens te verdwijnen en keer op keer te verschijnen in ontelbare cycli om het eeuwige leven van de geest uit te drukken in eeuwige herhalingen van dat deel van de mancyclus dat het lichaam van de mens kan waarnemen.
De mens sterft nooit. Hij is zo continu als de eeuwigheid continu is. Jezus zei terecht dat de mens de dood niet zal zien, want er is geen dood om te zien of te weten.
Evenzo leeft het lichaam van de mens niet en kan nooit sterven als het nooit geleefd heeft. De geest alleen leeft.
Het lichaam maar manifesteert de geest. Datgene waarvan we denken dat het leven in de geest van de mens is, manifesteert zich door het lichaam te willen handelen.Handelingen aldus gemaakt door het lichaam onder het bevel van zijn centrerende ziel hebben geen motiverende kracht of intelligentie op zich; het zijn slechts machines die gemotiveerd zijn door een alwetende en almachtige intelligentie die hen is aangereikt.
Deze dingen weten we nog niet, want de mens staat nog in de kinderschoenen. Hij begint het licht maar te leren kennen.

wees voor altijd getransformeerd

De mens zoekt altijd naar het Licht om hem te begeleiden op die lange kronkelige weg die van de jungle van zijn lichaam naar de top van de berg van zijn ontwakende ziel leidt.
De mens vindt voor altijd dat Licht, en wordt voor altijd getransformeerd zoals hij het vindt. En terwijl hij het vindt, vindt hij geleidelijk het zelf van hem die het Licht IS.
En naarmate hij meer en meer getransformeerd wordt door het God-Licht van het ontwakende Zelf in hem, verlaat hij de jungle verder onder hem in het donker.
Er zijn mensen die het Licht zoeken die ontmoedigd zijn omdat ze het schijnbaar niet kunnen vinden, helemaal onwetend dat ze het voor altijd hebben gevonden.Onbewuste degenen verwachten het allemaal tegelijk te vinden in een verblindende flits van almacht, alwetendheid en alom tegenwoordigheid.
Zo komt het niet tot iemand zijn bergtop nadert. De mens kan niet veel van het Licht verdragen terwijl zijn lichaam nog nieuw is en te dicht bij zijn oerwoud. Iedereen die ver uit de jungle is, heeft al genoeg van het Licht gevonden om zich een weg te banen uit zijn donkere diepten.
Hij die ver uit de jungle is en nog steeds het Licht in de Hoge Hemel zoekt, vindt het voor altijd en wordt voor altijd getransformeerd zoals hij het vindt.
Men kan zijn zoekende ogen niet voor één moment van zijn Hoog-hemel verwijderen, want een zo kleine glimp beneden in het duister brengt hem terug naar de angsten van de duisternis, die hem ertoe verleiden om erin terug te duiken.
Zie daarom voor eeuwig omhoog naar de Hoge Hemel van inspiratie, waar glorie wacht op de onbevreesde, alwetende zoekers naar Schoonheid in de zuiverheid van het universele Licht.
Aan hem wiens ogen in de Hoog-hemelen zijn, zal het Licht voor eeuwig komen, en hij zal voor altijd getransformeerd worden zoals hij het vindt.
De donkere weg van zijn oerwoud naar zijn bergtop van glorie wordt steeds meer verlicht tijdens de beklimming van lichaam naar geest.
Het is een moeilijke maar glorieuze weg om te beklimmen. Iedereen moet de klim maken.
De TOEKOMST VAN DE MENS VAN HET DONKERE NAAR HET LICHT is het voor altijd repetitieve spel van de mens op de planeten van de zonnen.
Wanneer de hele mensheid het Licht heeft gevonden, zal het spel zijn voltooid. Evenzo zal deze planeet worden voltooid als een verblijfplaats voor de mens. Het zal dan in zijn steeds groter wordende baan worden gerold terwijl Venus geleidelijk op zijn plaats wordt gerold om het podium te worden voor de volgende herhaling van DE STAD VAN DE MENS in dit zonnestelsel.
Wij spelers van het stuk moeten daarom tevreden zijn met de lijnen van het stuk dat aan ieder van ons is geopenbaard in het Licht. We moeten ook altijd blij zijn met onze voortdurende transformatie, want ieder van ons leert ons deel, regel voor regel, des te beter om het waardig te vervullen.
Alle delen van het stuk zijn ervaringen die de actie van het stuk worden. Alle menselijke ervaringen maken deel uit van zijn ontvouwing. Elke ervaring maakt deel uit van zijn reis van het duister naar het licht.
Alle ervaringen zijn stappen in die reis naar zijn bergtop van glorie. Alle ervaringen zijn daarom goede ervaringen.
Er is niets dan GOED. Er is geen kwaad.
Er is niets dan LEVEN. Er is geen dood.
"Ik ben de enige, de ALL. 
"Verheerlijk Mij, Diegene die Ik ben, want Ik ben ALLEN, en geen ander is. "Ik, de ongehuwde, ben eenheid. 
"Wat ik ben, bent u, want u bent mij; jij bent het Geheel. 
"Verheerlijk uw eigen Zelf, omdat u mij daarmee verheerlijkt. 
"Ik, de Ene Geheel, weet Mind I exist to think. Alle denken is Licht van Mijn weten, maar Mijn denken is niet Mij. 
"Ik ben Schepper, scheppend met Mijn denken. 
"Uit Mijn Licht van weten worden Mijn twee lichtjes van het denken geboren als gesekst paren van tegenstellingen voor herhaling als gesekst paren van tegenstellingen. 
"Denken is creëren. Ik maak met Licht. Niets is wat niet Licht is. 
"Ik denk een idee. Licht registreert Mijn idee in de twee gesekstelijke lichten van Mijn denken, en vorm wordt geboren in de afbeelding van Mijn denken. 
"De vorm bestaat niet, noch mijn verbeeldingskracht. Deze bestaan ​​niet, want zij zijn mij niet. Ik alleen bestaat; Ik, de ALL. 
"Ik creëer mijn afgebeelde lichaam met de inademing van Mijn pulserende universum van Mij. "Mijn universum is Mijn beeld; maar mijn beeld is mij niet. 
"Alle dingen zijn Mijn beeld, maar zij zijn mij niet, hoewel ik in hen ben en zij in Mij."

2 - schepper en creatie

God, de Schepper, is alles wat er IS; alles dat BESTAAT.
Gods scheppende universum van materie in beweging lijkt te bestaan. Voor onze zintuigen verdwijnt het sequentieel, om opnieuw te verschijnen. Het heeft geen realiteit.Het simuleert slechts de realiteit door de illusie van in beweging geprojecteerde in twee richtingen geprojecteerde lichten.
God, de Schepper, is het ene wezen, de ene persoon, de ene geest, de ene denker, het ene zelf, het ene leven, de ene ziel, de ene macht, de enige realiteit.
Gods schepping is de afgebeelde, van een patroon voorziene vorm van Gods verbeeldingskracht, gebouwd naar zijn beeld. Het is het lichaam van God, het verslag van Zijn denken, door Hem geschapen voor het uitdrukken van de Eenheid van Leven, Liefde, Geest, Ziel en Macht die alleen in Hem is.

het enige licht

God is licht. God is Universele Geest. Geest is Licht. Geest weet het.
Mind denkt wat het weet. De geest denkt in twee tegengestelde lichten gelijktijdig geprojecteerd vanuit hun centreerende witte lichtbron en sequentieel herhaald in cycli.
Gods denken en verbeelden zijn eigenschappen van Gods weten. Gods wetende geest is tijdloos en stil.
Dus ook Gods denken en verbeelden tijdloos en stil. Evenzo zijn het denken en denken van de mens net zo tijdloos en stil als zijn weten.
Stilte kan nooit beweging zijn of beweging worden, maar het kan lijken. Beweging lijkt alleen maar, maar stilte is dat altijd. Het universele evenwicht kan nooit anders zijn dan zijn eigen balans, maar het kan lijken. De illusie die beweging is, komt voort uit stilte en keert terug naar stilte. Dit is een universum van rust.
Er is niets dan rust in het universum.
De geest kent zijn ene idee van de schepping als één geheel.
Mind beschouwt zijn One Whole idea in schijnbare delen. Vandaar de illusie van beweging die we schepping noemen, en de illusie van substantie die we materie noemen.
Materie, beweging, tijd, verandering, dimensie en substantie bestaan ​​niet. Het Licht van het kennen van de Geest alleen bestaat.
Er is maar Eén Geest en Eén Denker.
Het Ene Licht van de wetende Geest is het Zelf van God. Het is het Universele Zelf dat alle alomtegenwoordige, zelf-scheppende lichamen van God-Zelf centraliseert. Dit zelf creërende universum is het denkbeeldige lichaam van God en een verslag van Gods denken.
We kunnen God KENNEN. We kunnen zijn lichaam niet kennen, maar we kunnen het ZIEN. Op dezelfde manier kunnen we de mens KENNEN.
We kunnen HET LICHAAM VAN DE MENS NIET KENNEN MAAR WE KUNNEN HET ZIEN. Wat God is, is God en de mens zijn EEN.

onze schijnbare dualiteit

We leven schijnbaar in twee universums; het nog steeds kosmische bewustzijnsheel van het WETEN en het bewegende gedachten-van-geest ritmische golfuniversum van SENSING.
We kunnen het kosmische universum van Gods weten niet voelen, noch kunnen we het gedachtegolven-universum van Gods denken kennen
Het kosmische bewustzijnsheel van het Ene Licht van alwetende is alles wat er is.
Het vibrerende gedachtegolven-universum van voelen lijkt alleen maar.

het kosmische godlicht

Het ene nog steeds Licht van God is het kosmische Licht dat waakt over alle scheppende dingen op ontelbare punten die door de mens te vinden zijn, maar onzichtbaar voor de mens.
De zintuigen van de mens hebben hem misleid door te geloven in een kracht genaamd magnetisme, die kompasnaalden aantrekt en tonnen staal tilt. Deze verschijnselen van beweging zijn te wijten aan elektriciteit en niet aan magnetisme.
Het kosmische Licht is absoluut stil. Het trekt niet aan en stoot ook niet af.
We moeten nu de aard en het doel van de "magnetische polen" van zonnen, planeten en alle andere bewegende uitbreidingen van het Ene Licht begrijpen. Evenzo moeten we de aard en het doel van de twee elektrische werkers kennen die deze lichte fata morgana van schijnbeweging met elkaar verweven en opeenvolgend ontbinden voor wederopbouw. Dit zal de mens een fundament van kennis geven waardoor hij kan zien achter de illusies die zijn zintuigen misleiden.
De tijd is gekomen in de geschiedenis van de reis van de mens van zijn materiële oerwoud naar zijn spirituele bergtop wanneer het noodzakelijk is dat hij meer en meer in het kosmische Licht-universum van weten moet leven, en minder in het elektrisch golfuniversum van waarnemen.
De mens moet weten dat zijn kracht ligt in de stilte van zijn centrerende zelf en niet in de beweging waarmee hij die stilte manifesteert. Hij moet weten dat zijn zelf God in hem is. Ook moet hij geleidelijk het aanstaande bewustzijn van het kosmische Licht van God in hem kennen, want daarmee komt het besef van zijn doelgerichtheid in het manifesteren van het Licht en de kracht om het te manifesteren.
De mens moet nu het universum van God kennen voor wat het is in plaats van wat zijn zintuigen hem hebben laten geloven dat het is.
Ook moet hij weten dat dit voor eeuwig scheppende universum dat zo echt voor hem lijkt, slechts een kosmische cinema is, bedacht door de meester-toneelschrijver. Het is maar een elektrisch geprojecteerd, spectrumkleurig licht en geluidsgolf-speelfilm van OORZAAK EN EFFECT op het zwarte scherm van de afgebeelde ruimte en tijd.
De OORZAAK is echt. Het EFFECT is slechts een simulatie van de realiteit.
Het Zelf van de mens is oorzaak. Zijn zelfscheppende lichaam is effect.
Gods universum van magnetisch licht is statisch.
Gods eeuwigdurend creërend elektrisch golfuniversum van twee bewegende lichten is dynamisch. Het beweegt voor altijd.
De twee bewegende lichten worden door elkaar geprojecteerd vanuit de statische Een om de illusie te creëren van het idee dat ze zich slechts manifesteren. De illusie die het idee van de Schepping manifesteert door schijnbare beweging is niet het idee dat zich schijnbaar manifesteert.
Creatie is het product van Mind-weten, uitgedrukt in vorm door Mind-Thinking.
Het product van Mind is niet het idee dat het simuleert. Geen idee van de Geest is ooit gemaakt. Het is maar gesimuleerd door vorm en beweging. Idee is eeuwig en behoort tot Gods nog steeds universum van weten.
De vorm van het idee in de materie is van voorbijgaande aard, maar wordt voor altijd als een voorbijgaande vorm van idee herhaald.

het positieve principe

De basis van het spirituele universum is stilte, de uitgebalanceerde stilte van het ene magnetische licht van God.
Evenwichtige stilte is het positieve principe van stabiliteit en eenheid. Daarin zijn geen ontkenningen.

het negatieve principe

De basis van het fysieke universum is beweging; de steeds veranderende beweging die voortkomt uit paren van onevenwichtige omstandigheden die voor altijd moeten bewegen om de gebalanceerde stilte van eenheid te zoeken waaruit ze als meerdere paar eenheden voortkwamen.
Ongebalanceerde beweging is het Negatieve Principe van instabiliteit, veelvoudigheid en afgescheidenheid dat dit fysieke universum is van elektrische octaafgolven van tegengestelde lichten.
In het negatieve principe is er geen positief. Het is volledig samengesteld uit paren van ontkenningen die elkaar voor altijd ongeldig maken, elkaars actie en reactie opheffen, aldus elkaar ontkennend door nooit toe te staan ​​dat één de vaste nul van universele stilte overschrijdt.

kwaliteit levert hoeveelheden op

Het nog steeds magnetisch Licht-universum van God's weten is een onzichtbare, onveranderlijke, ongeconditioneerde en onmeetbare eigenschap waaruit zichtbare, veranderende, geconditioneerde en meetbare grootheden voortkomen om die eigenschappen te simuleren door tweewegs golfbeweging.
Er is in geen enkele taal een woord om die kwaliteit uit te drukken, dus we moeten veel woorden gebruiken, die allemaal dezelfde betekenis hebben maar verschillende connotaties hebben.
Deze woorden zijn geest, bewustzijn, liefde, leven, waarheid, verlangen, kennis, macht, balans en wet.
De Godskwaliteit van het Ene Licht wordt schijnbaar getransformeerd in hoeveelheden door verdeeld te zijn in paren van tegengesteld geconditioneerde lichte druk van dit elektrische universum.
Deze verdeelde paren worden vervolgens vermenigvuldigd in ontelbare octaafgolfeenheden van lichte drukken en ingesteld in tegengestelde richtingbeweging om de illusie te creëren van volgorde, verandering, dimensie, toestand en tijd in een universum waar geen van deze effecten van beweging bestaat.
De kalme zee, bijvoorbeeld, is een onveranderlijke, onmeetbare kwaliteit van eenheid, van gelijkheid en stilte. Op zijn kalme oppervlak is er geen verandering, niets om te tellen of te meten.
Op het moment dat hoeveelheden golven uit die kalme kwaliteit voortkomen, kunnen die hoeveelheden worden gemeten. Evenzo zijn ze voor altijd aan het veranderen.Noch zijn er twee punten in hen die op dezelfde manier geconditioneerd zijn.
Dit creërende elektrische universum bestaat uit bewegende lichtgolven die voortkomen uit een kalme zee van het Ene Stilte Licht.
Het is een universum van bewegende paren van hoeveelheden die de kwaliteit van de stilte simuleren waaruit die hoeveelheden voortkomen. De hoeveelheden gesplitste en geconditioneerde paren van tegengestelde lichten die dus de Ene simuleren, zijn niet degene die ze simuleren.
De Schepper is Eén Geest ondeelbaar. Creatie is een heel idee van geest, verdeeld in talloze gesimuleerde ideeën van de geest, door beweging. De aldus uitgedrukte simulatie van Idee is niet het idee dat het tot uitdrukking brengt.
Delen van het Ene Geheel Idee lijken alleen maar Er zijn geen twee afzonderlijke of scheidbare dingen in het universum. Er is maar één hele simulatie van het enige idee.
"Alles wat is is van al het andere dat is. Alle dingen zijn onlosmakelijk verenigd. '
Elke happening gebeurt overal. De melkwitte pluisjes die lui in de zomerlucht zweven, beïnvloeden de balans van het hele universum van zonnen en sterrenstelsels. Elk deel van het universum beweegt in onderling afhankelijke eenheid terwijl de wielen van een horloge in één beweging bewegen. De horloge-wielen zijn mechanisch op elkaar afgestemd. Het ritmische golfuniversum is elektrisch op elkaar afgestemd.
Het hele universum is één en moet in evenwicht worden gehouden, omdat de ene verandering van de toestand in een bepaald deel tegelijkertijd in elk ander deel wordt weerspiegeld en daarin sequentieel wordt herhaald.
"Zeg u deze dingen in woorden van het weten van de mens, want, voorwaar, ik zeg, ik ben in alle dingen, zonder alle dingen, en betrokken bij alle dingen, want ik ben overal. 
"Alle dingen zijn ommpresent, want alle dingen strekken zich uit van de Geest van Mij, en ik ben alomtegenwoordig. 
"Alle ommotionele dingen zijn alwetend, want ik ben in hen, en ik ben alwetend. Wanneer het bewustzijn van de mens hem over Mijn aanwezigheid binnen en buiten hem vertelt, zal hij dan alle dingen kicken, want ik weet alle dingen, en ik ben hij. 
"Alle denkende dingen manifesteren alle macht wanneer het bewustzijn in hen hun almacht herkent. Tot die tijd zijn dingen niets anders dan dingen die mij niet manifesteren, maar slechts leistenen zijn waarop ik Mijn machtige gedachten kan schrijven voor blinde ogen. 
"Want ik ben almachtig. Ik geef alle macht aan hem die daarom vraagt, maar niemand mag van Mij vragen die zich niet van Mij bewust is. Zie toe dat de mens dat goed kent, en manifesteer uzelf dat beginsel van macht in uw eigen werken. 
"Want ik zeg tegen alle afgebeelde vormen van Mijn verbeelding, die kracht ligt in hen om het uitgebalanceerde Licht te manifesteren dat hen centraal stelt, door het Eén Licht te laten verschijnen als twee ongebalanceerde lichten die sequentieel, maar evenzo uitwisselen. 
"(...) en nogmaals zeg ik dat alle dingen die de mens voelt, slechts golven van dubbel licht zijn die Mijn elektrisch denken registreren in de ingebeelde vormen van Mijn verbeelding. 
"En ook zeg ik dat de ingebeelde vormen van Mijn verbeelding geen Wezen hebben, want ik alleen heb Zijn."

3 - sensatie en bewustzijn

God is bewustzijn. Bewustzijn is statisch. Bewustzijn is het KENNEN van de geest. Weten is statisch.
Bewustzijn is het spirituele bewustzijn van Zijn, van alwetendheid, almacht en alom tegenwoordigheid.
De mens is de enige eenheid in de schepping die een bewust gewaarzijn heeft van de Geest in hem en elektrisch bewustzijn van dubbel geconditioneerd licht dat op zijn zintuigen werkt. Alle andere scheppingseenheden hebben alleen elektrisch bewustzijn.
Alleen de mens kan bevrijd worden van het lichaam om met God te denken, om met God te praten en geïnspireerd te worden door Zijn centrerende Licht. Alle andere scheppingseenheden zijn beperkt in hun acties tot automatische reflexen van waargenomen herinneringen opgebouwd door eeuwen heen van waarneming en registratie van detectie als instinct.
Op dezelfde manier leidt dezelfde verwarring ons tot het aannemen van termen als 'onbewuste geest' en 'superbewuste geest'.
Er is maar Eén Geest die universeel functioneert in alle scheppende dingen, en die Eén Geest is niet gestratificeerd en niet verdeeld in min of meer. Er zijn geen verschillende omstandigheden van de Ene Geest, en er zijn ook geen verschillende soorten geesten.

verbeelding

God is de verbeelding van Zijn Ene Idee.
Alle verbeelding is Gods verbeeldingskracht.
Alle scheppende vormen in this thought-universum van Gods verbeelding are building in the imag of Zijn verbeelding, arriverend "naar Zijn beeld".
Alle vormen in dit scheppende universum van ingebeelde vormen zijn slechts elektrische opnames van Gods verbeeldingen. Ze hebben geen bestaan. Gegevens van Idea zijn niet het idee dat ze opnemen.
Ze hebben geen substantie. Het zijn slechts zwart-witte lichten van de zon gecentreerde golfvelden van de ruimte, geassembleerd in trische systemen om substantie te simuleren in een objectief universum dat niet is, maar lijkt te zijn.
Gods beeldvorming is nooit gestart en zal nooit eindigen.
Het werd niet 'gemaakt' in een afgelegen tijd door een groot kosmisch gebeuren, zoals algemeen wordt aangenomen. Noch wordt het veroordeeld tot een "hitte-dood" deur expansie in het niets.
Dit is een makenrend universum, niet een gemaakt universum.
God begon het zich niet op een bepaald tijdstip, wil tijd bestaat niet. Dit lichtgolf-universum dat God weet tijdens zijn denken en verbeeldingen, is zelfs eeuwig als Gods denken eeuwig is.

inspiratie

Inspiratie is de taal van het Licht dat de mens gebruikt om God te praten te ontmoeten.
Inspiratie is dat diep gewaarzijn van het zijn dat het genie van de mysticus van het wezen van de gemiddelde intelligentie differt.
Inspiration by the mens goes getting with an intense mentale extase die voorzienend is for allen die intens aware worden from hun nabijheid to God.
Stimulerende genieën vergeten hun lichaam terwijl ze zich bewust zijn van hun bestaan ​​als geheel Geest. Hun lichamen, zo vergeten, bijna automatisch in gehoorzaamheid aan instinct en celgeheugenreflexen.
Geïntegreerde genieën vertalen Gods kennis in woorden van de mens voor de ziel van de mens. Ze verheffen de mensheid door iedereen te inspireren naar hun extatische woorden en ritmes luistert.
Hij die zijn hart afstemt op de boodschappen van genialiteit, zuivert zichzelf. Er kan geen onzuiverheid in zijn hart zijn, want hij is dan in gemeenschap met de Heilige.
"Alleen de mens van al Mijn scheppende dingen is begonnen om Mijn influisteringen te horen. Sinds zijn begin heeft Mijn stille kleine Stem in hem gefluisterd dat ik, hij en hij, ben; maar zelfs nu barbaart de mens in uw kleine nieuwe wereld, doft en maakt afgoden die hij voor Mij schat, want hij is nog nieuw. Hij is nog steeds maar in de gisting van zijn vroege brouwerij. 
"Want ik zeg, dat alle dingen die uit het Leven van Mij vloeien, Leven van Mij door hen heen stromen, althans de minste hiervan; maar, zeg ik, dat hoewel Mijn Licht van onsterfelijk Leven door die sterfelijke symbolen van Mijn denken stroomt, het hen niet in Zijn overlijden aanraakt. 
"Wanneer zij het licht van Mij in hen zullen kennen, dan zullen zij Mij en Ik zijn."
- van de The Divine Iliad

4 - kosmisch bewustzijn

Voorbij het genie is de mysticus.
De mysticus is iemand die het kosmische bewustzijn heeft bereikt door een volledige scheiding van de zetels van bewustzijn en sensatie. Hij is dan bijna volledig onbewust van zijn lichaam en is zich volledig bewust van het feit dat het Licht van God hem centraal stelt. Alwetendheid komt tot hem in die tijdloze verblindende lichtflits die kenmerkend is voor een volledige scheiding. Deze ervaring werd beschreven in de verlichting van St. Paul.
Elke tijdloze flits van intense inspiratie die voor elke man komt, is een gedeeltelijke verlichting, want inspiratie is de manier waarop nieuwe kennis vanuit de kosmos naar de mens komt.
Van alle mystici was Jezus het voortreffelijke voorbeeld aller tijden. Hij was de enige in de hele geschiedenis die complete kosmisch-bewuste eenheid met God kende.
De Bijbel verwijst naar kosmisch-bewuste ervaring als "de verlichting" of "in het licht zijn" of "in de geest".
In de hele geschiedenis zijn minder dan veertig gevallen van gedeeltelijk kosmisch bewustzijn bekend, en waarschijnlijk kwamen niet meer dan drie daarvan overal bijna tot de volledige verlichtingstoestand van de Nazarener.
Kosmisch bewustzijn is het ultieme doel van de hele mensheid. Allen zullen het weten voordat de lange reis van de mens is voltooid, maar er zijn velen in dit nieuwe tijdperk die net aankomen, voor een deel, zo niet volledig.
Velen willen het volledig, maar het is het beste dat het beetje bij beetje komt voor de volledige scheiding is zeer gevaarlijk.
De extase van deze allerhoogste ervaring is zo groot dat je niet terug wilt komen. De kracht van de scheiding van de ziel van het lichaam is gemakkelijk te bereiken, maar een stap terug doen in het lichaam is erg moeilijk.
De manier om geleidelijk kosmisch bewustzijn te bereiken, is om het bewuste bewustzijn te intensiveren door veel alleen zijn en met God om te gaan terwijl je Hem manifesteert op elk moment en in elke taak van het leven.
Het moment-tot-moment-gezelschap met God brengt een zo groot besef van Eenzijn met Hem met zich mee dat de transformatie naar die volledige realisatie van eenheid op elk moment kan plaatsvinden.
Het afschrikkende tot kosmische bewustzijn is het gevoel dat God ver weg is in plaats van binnenin te zijn, en dat we die ver weg God alleen kunnen bereiken door bronnen buiten onszelf.
"Hij die het ritme van Mij in de kunst zou interpreteren, moet zijn pad volgen in extase, niet onderbroken door afwijkingen, zodat hij Mij alleen kan zien en niets anders dan Mij hoort. 
"Zeg tegen man deze woorden: 
"Ik ben de bron van inspiratie. Aan hem die inspiratie door Mij zoekt, zeg ik: Leer je om mijn weg sterk in het Licht te bewandelen, want in de duisternis kun je je weg naar Mij niet vinden. Het pad naar Mij is Licht, en daardoor kun je heel goed je weg naar Mij zien. 
"Ik ben de ziel van de kunst. Aan hem wiens ziel Mijn ziel zou raken, en de hartslag van zijn machtige ritme zou voelen, zeg ik: Voor zover je jezelf als Licht kent, zul je Mij als Licht kennen. 
"Ik ben schoonheid. In Schoonheid moet de mens opnieuw worden geboren. Door Schoonheid moet de wetende mens extatisch worden. 
"Aan hem die extase aan zijn weten zou toevoegen, zeg ik: zoek Mij in Waarheid; want alleen in het ritme van de waarheid zult u extase vinden. 
"Voorwaar, ik zeg, de scheppingen van de extatische mens zijn mijn creaties, want het zijn uitgebalanceerde dingen, en ik ben in evenwicht. 
"Aan hem die onbalans zou creëren, zeg ik: Er bestaat geen waarheid in mijn huis. Ik alleen hou het evenwicht; en de ogen van degenen die door Mij heen kijken, zijn immuun voor alles behalve evenwicht. 
"Want ik ben evenwichtig. En ik ben energie en ik ben rust. Ik ben het Licht van Liefde en Waarheid. Op dat fundament heb ik de hoeksteen van Mijn universum gelegd. "

5 - creatieve expressie

Geïnspireerde mensen alleen kunnen blijvende dingen creëren. Om te creëren moeten we eerst zwanger worden.
Om zwanger te worden moeten we stoppen met denken en WETEN. Alle waarneming moet stoppen. Er is geen kracht in denken.
Denken maar drukt de kracht uit die in weten ligt. We moeten onszelf in het stille licht van weten te communiceren met God projecteren. We moeten één worden met God om een ​​idee te bedenken om de vorm van dat idee te produceren. Een concept moet voorafgaan aan zijn manifestatie in vorm.
De cultuur van het hele ras wordt eraan gegeven door de weinige geïnspireerde mensen die God in hen kennen. Alleen zij kennen onsterfelijkheid.
De kunst van de beschaving overleeft de beschaving lang. De piramides van Egypte spreken nog steeds over de creatie van een ras dat al lang van de aardbodem is verdwenen. De sculpturale en architectonische schoonheid van Griekenland vertelt ons nog steeds van een soort creatief genie dat nog nooit is overtroffen. De beste in de kunst zijn de beste. "Alleen kunst verdraagt. Al het andere gaat voorbij. '
Grote kunst kan alleen gecreëerd worden door van moment tot moment met God als mede-schepper te werken. Wanneer de mens en God aldus samenwerken, commu- niceren zij één met de ander als één persoon. De taal van hun gemeenschap is de taal van het licht die de mens 'inspiratie' noemt.
Wanneer de mens alleen werkt, zijn zijn werken als de winden die blazen. Wanneer de mens met God als medeschepper werkt, zijn zijn werken voor altijd volhardend. Elk groot genie manifesteert deze wet: dat hij Eén is met de God-Geest, dat God in hem de bron is van elke gedachte en dat hij wordt geïnspireerd door die alwetendheid en almacht in hem die zijn werk duurzaam maken.
"Alle kennis bestaat. Alle kennis komt de mens in zijn seizoen.Kosmische boodschappers geven de mens op gezette tijden kennis van Mijn kosmos zoals de mens kan bevatten, maar wat hij kan verdragen is als een vingerhoed uit de machtige oceaan, want de mens begint pas te begrijpen. 
"Wanneer de mens Licht kent, zal hij geen beperkingen kennen, maar de mens moet het Licht voor zichzelf kennen en niemand kan er zijn die er woorden van kan maken, want Licht kent Licht en er hoeven geen woorden voor te zijn."

6 - kennis

Kennis is kosmisch. Het behoort tot het stille Licht van het positieve principe. Het kan nooit een eigenschap worden van de twee ontkenningen die dit luchtruim universum vormen van materie in beweging.
"Alle dingen weten" betekent alle kennis hebben van het hele idee van de kosmos als oorzaak. Het betekent niet kennis van geschapen dingen die een oorzaak van oorzaak zijn. De hele Kosmische Idee is eenvoudig. Het kan bekend zijn bij iedereen van gemiddelde intelligentie. De verbijsterende complexiteiten liggen in de oorzaak van de oorzaak.
De mens kan geen voorbijgaand effect kennen. Hij kan alleen de oorzaak KENNEN.Hij kan het effect slechts bevatten. De mens kan bijvoorbeeld geen avondlucht kennen, maar hij kan het begrijpen als hij de oorzaak kent. Kennis is daarom beperkt tot oorzaak.
Alle kennis bestaat. De hele mensheid kan het hebben voor het vragen. Het zit in de mens, in afwachting van zijn bewustzijn van zijn alom tegenwoordigheid.
Kennis kan niet van buitenaf door de hersenen worden verworven; het moet "herinnerd" worden vanuit het bewustzijn van het zelf. Geleidelijk aan het bewust worden van bewust bewustzijn is slechts een geleidelijke herinnering aan het alles-weten dat altijd in de mens is geweest.
De mens kan geen kennis verwerven uit boeken of scholen. Hij kan slechts informatie op die manier verwerven, maar informatie is geen kennis totdat het wordt herkend door het spirituele bewustzijn van de mens, net zoals voedsel geen voeding voor het lichaam is totdat het een deel van de bloedstroom wordt. Informatie verkregen door beweging van de zintuigen moet worden teruggebracht naar de stilte van de Bron voordat deze kennis wordt.
Om dezelfde reden kan de mens geen kennis verwerven van de zogenaamde 'feiten van de materie', want er zijn geen feiten van materie in een universum van voorbijgaande materie in beweging. Alle materie in beweging is slechts een reeks illusies die de mens misleidt om verkeerde conclusies te trekken.
Het is onmogelijk voor de mens om juiste conclusies te trekken uit zijn waarneming van materie in beweging totdat hij het vermogen heeft verworven om het dynamische effect terug naar de oorzaak te vertalen. Dit kan hij alleen doen door decentratie naar het Ene Licht van zijn bewust besef van de bron van alle kennis. Totdat hij het WAAROM van effect en zijn bedrog kent, heeft hij geen enkele kennis waarop hij kan vertrouwen. Hij heeft niets dan onbetrouwbare informatie.
Informatie over het lichaam geeft bijvoorbeeld geen kennis over de oorzaak van het lichaam of over de relatie van het lichaam tot het universum. Informatie over geboorte en dood van het lichaam, in de veronderstelling dat het lichaam het Zelf is, kan nooit tot kennis leiden dat lichaam niet het Zelf is, of dat het Onsterfelijk is.
Evenmin kan informatie over het materiële lichaam alleen, de chemie en zijn functies, het lichaam genezen. Lichamen manifesteren leven, maar het leven is kosmisch. Het leven is niet in het lichaam. Het leven is geest en de geest is stil. Het leven is geen chemie of kiem van materie. Om het lichaam te helen zodat het het leven van de geest Zelf van het lichaam kan manifesteren, moet men het onevenwichtige lichaam de balans van de geest geven. Kennis van het Licht kan dit alleen al doen. Alle informatie in de wereld zal een lichaam niet genezen zonder hulp van het Licht in hem die geneest en in hem die wordt genezen.
"Ik ben LICHT, maar het Licht dat Mij is, is niet het waargenomen licht van het gevoelde universum van Mijn schepping. 
"Ik, de Schepper, denk. Ik denk dat in twee lichten zich uitstrekken van het Ene Licht van Mij, maar die twee lichten zijn niet Ik, noch is Mijn denken Mij. 
"Voorwaar, ik zeg: Ik geef van Mij en ik neem weg; want ik ben de imaginer die beeldvormen bouwt om uit elkaar te breken om opnieuw te bouwen. 
"Ik denk Mind, voor altijd denkend aan het veranderende beeld van Mijn onveranderlijke zelf. 
"Mijn beeld verandert ooit met het veranderen van de twee lichten van Mijn denken, door Ik, Mijn Zelf, verander niet. 
"Alle dingen veranderen, en hun veranderende stilstaande beelden Mij, maar toch zijn zij niet Mij."

7 - kennis versus denken

De kennis van de mens is zijn kracht. Zijn denken is de uitdrukking van die kracht. De uitdrukking van macht is geen macht; daarom is denken geen macht.
Naarmate de mens zich geleidelijk bewust wordt van zijn alwetendheid, intensiveert zijn denken in spanning evenredig aan de toename van het bewustzijn van zijn alwetendheid.
Denken is een elektrische golfuitbreiding van het centrerende steunpunt van knwoledge die schijnbaar kennis in ideeën verdeelt en die ideeën in beweging zet om vormen van ideeën te creëren als product van kennis.
De kennis van de mens is als een diepe bron van stilstaand water. Zijn denken is als een bidirectionele pomp die de KWALITEIT van die stilte verdeelt in HOEVEELHEDEN onderdelen en ze in gang zet.
Dat is het objectieve universum, de hoeveelheden van vele schijnbaar afzonderlijke vormen van idee, die allemaal slechts deel uitmaken van het Ene Geheel Idee.
Elk ogenschijnlijk apart deel is een dynamische uitbreiding van de ene statische eenheid, maar er lijkt alleen afgescheidenheid te bestaan, want allen zijn onweerlegbaar in licht als één deel met elkaar verbonden.
Kennis is de basis van de concepten van de mens.
Denken draagt ​​concepten over in product. De kwaliteit van het product van de mens hangt af van de mate van bewustzijn van zijn kennis en niet van de kwaliteit, kwantiteit of intensiteit van zijn denken.
Er kan geen water uit een lege put worden gehaald en er kan ook geen water worden verwijderd uit een modderige put.
Evenzo kan een goed product niet voortkomen uit intensief denken tenzij kennis dat denken ondersteunt. Geen idee van de Geest kan ooit materie worden. Idee van product kan nooit product worden. Bovendien is het idee dat het uitdrukt niets uit te drukken in de natuur.
Het product van idee is niet het idee dat het simuleert. Idee is kosmisch en kan niet in materie worden geproduceerd. Idee moet worden bedacht in de geest voordat het kan worden gesimuleerd als product. Begrippen behoren uitsluitend tot het magnetische God-Licht en worden nooit materie.
Een hefboom, bijvoorbeeld, beweegt op het draaipunt, drukt het idee van kracht uit door beweging, maar het idee van macht bevindt zich in de nog steeds draaipunt van kracht. Het zit niet in de bewegende hendel. De hendel zou zowel krachtloos als onbeweeglijk zijn als hij niet het draaipunt had om de simulatie van vermogen uit te breiden.
Een horloge drukt het idee van tijd uit, maar het horloge is geen tijd. Evenzo drukt het de idee van mechanische principes uit, maar het horloge is niet het idee dat wordt uitgedrukt door die mechanische principes.
Het gedrukte gedicht is niet het idee dat in het gedicht wordt uitgedrukt. Dat gedrukte gedicht heeft geen betekenis voor iemand wiens intelligentie niet voldoende is om het idee van de geest van de componist naar de zijne weer te geven. Geen idee van het verstand wordt ooit materie.
Evenmin is de muzikale compositie op de gedrukte pagina, noch de muziekkunst die als geluid uit muziekinstrumenten klinkt, het geïnspireerde idee van de muzikant.Inspiratie kan nooit worden geproduceerd. Het kan slechts worden weerspiegeld van de ene geïnspireerde geest naar de andere die er een herkent. Idee en inspiratie kunnen van geest tot geest weerklank vinden, maar ze kunnen nooit product van materie in beweging worden.
"Het menselijk zien van de mens met zijn ogen bindt hem aan de illusie van Mijn tweevoudig denken, want ik bouw maar illusie met Mijn tweevoudig denken voor zijn zintuiglijk zien. 
"Sense-seeing bindt de mens aan vormen en dingen, terwijl Mind-knowing deuren van glorie opent voor de tegenovergestelde draden van Licht waarmee ik alle idee van Mind tot vormen van veel bewegende dingen weven. 
"Gedachtenbeelden gaan naar de verste uithoeken van Mijn universum van Mij, en zien alle vormen als Eén. 
"Met zijn ziende ogen ziet de mens Licht als materie geactiveerd, maar voelt hij niet dat de energie van materie het Licht is van Mijn verdeelde denken. Met de niet-ziende ogen van de mens van de mens kent hij het licht van mij, de Bron, en weet dat hij gebonden is in Mij als Eén, en ik in hem. 
"Zie in Mij, uw God van liefde, de Ene, onafscheidelijk."

8 - denken versus voelen

De mens is nog steeds primaat met zeer weinig uitzonderingen. Hij heeft nog niet geleerd om krachtig te denken vanuit kennis. Hij begint net te denken als een uitbreiding van kennis.
We voelen ons elektrisch en hebben het gevoel dat we elektrische waarnemingen van waargenomen effecten voor het denken waarnemen. Sensing is niet denken Sensation is slechts een elektrisch bewustzijn van golfbeweging door andere golven.
We verwarren de elektrische gegevens van de informatie die onze hersenen hebben vastgelegd als sensatie, voor denken en voor kennis.
Informatie die aldus door de zintuigen wordt verkregen, is echter geen kennis. Een man kan veel informatie en vaardigheden hebben, maar heeft heel weinig kennis.
De grootste wetenschappers van vandaag zijn bijvoorbeeld goed op de hoogte. Ze weten hoe ze geweldige dingen moeten doen, maar weten ze het waarom van wat ze doen?
Informatie van waargenomen effecten en vaardigheden om deze effecten samen te voegen voor nuttige doeleinden, zijn enorm toegenomen sinds de mens voor het eerst natuurverschijnselen heeft waargenomen. Zijn waarnemingsvermogen vertelde hem hoe hij een boot moest maken; dan een zeil voor de boot. Hij ontdekte toen het wiel en het vuur. Elektrisch bewustzijn van effecten van beweging, plus geheugen, plus de kracht om objectief te redeneren, gaf hem de mogelijkheid om dit te doen. Zeer weinig ervan is te wijten aan het denken of aan kennis.
We verwarren dus de waarneming voor denken en weten, terwijl we feitelijk slechts functioneren door gewaarwording van elektrisch bewustzijn verkregen uit informatie.
De aldus overgebrachte "informatie" is elektrisch, niet mentaal. Het telegraafbericht dat over een draad gaat, is niet de gedachte die door die boodschap wordt overgebracht.Zelfs het getypte telegram is niet de gedachte die het overbrengt. Zijn symbolen informeren de denker over de gedachten die erdoor worden overgedragen, maar het is niet de gedachte.
Zo is het dat ons enorm mechanistisch, elektrisch gemotiveerd universum inter-gevoelig is voor het doel van het informeren van elke zenuw ganglion in elke cel van elk organisch en anorganisch deel ervan van de toestand van elk ander deel ervan.

onze zogenaamd vijf zintuigen

Wanneer we spreken over een elektrisch gewaarzijn dat we sensatie noemen, denken we aan onze zintuigen als vijf in getal. Dit zijn de zintuigen van zien, horen, proeven, ruiken en voelen.
Al deze vijf zintuigen zijn slechts één gevoel. We hebben geen vijf zintuigen. Zien is een gevoel van het voelen van lichte golven door onze ogen. Horen is een gevoel van het voelen van lichte golven door onze oren. Proeven en ruiken zijn gevoelens van het voelen van lichte golven die reageren op mond en neusgaten.
Alle variatie in gevoel is te wijten aan een verschil in elektrische conditionering in pulserende golfmaterie. Als pulserende golf materie slechts een elektrisch golfverslag van gedachten is, is sensatie evenzo slechts een elektrisch golfverslag van gedachten.Geen van beiden heeft de realiteit. Geen van beiden zijn de gedachten die ze opnemen.
Hieruit volgt ook dat als materie, beweging en substantie elektrische gedachtenregistraties zijn, sensatie geen werkelijkheid heeft - want sensatie is slechts een elektrisch gewaarzijn van golfbeweging door andere golven.
Het volgt ook dat als materie, beweging en substantie elektrische golfopnamen van het denken zijn, elektriciteit die het denken en het denken zelf vastlegt, niet bestaat.
Er is maar één ding in dit universum - LICHT - het stille Licht van alle weten. Het ene licht dat God is. God alleen leeft. Zijn denken en verbeelden is weten; het wetende universum is alles dat is:
Knowing Mind is nog steeds. Er is helemaal geen activiteit in het universum van geest of materie.

empirische kennis

De huidige beschaving van de mens wordt opgericht op basis van empirische kennis verkregen door zijn zintuigen. Wat is empirische kennis? De definitie in het woordenboek is: 'conclusies gebaseerd op alleen experiment en observatie'.
Met andere woorden, de zogenaamde "kennis" waarop de mens vertrouwt, is gebaseerd op het bewijs van zijn zintuigen, of eenvoudiger, op de niet-bestaande golven van beweging van een niet-bestaande substantie.
Dat feit is het antwoord op de vraag waarom de mensheid tot nu toe praktisch geen kennis heeft. Tijdens zijn amoeben en jungle dagen, leefde hij een zuiver waargenomen bestaan. Zijn lichaamscellen werden volledig beheerst door instinctieve fluxdraden van licht die zich rechtstreeks van de Schepper naar hem toe uitstrekten.

de mens is nog nieuw

Uit miljoenen van zulke jaren heeft hij nog maar een paar duizend jaar geleden dat de dageraad van het bewustzijn hem de geringste verdenking van zijn geestelijke erfenis deed ontwaken.
De vooruitgang van de mens sinds de eerste boodschappers van God op aarde verschenen om een ​​ontwakingsvonk in hem op te wekken, is gebaseerd op informatie die door zijn zintuigen is verkregen en opgeslagen in zijn elektrisch brein als herinnering aan waargenomen waarnemingen. Deze waarnemingen heeft hij gemotiveerd tot waargenomen conclusies door een elektrisch gevoelig gemaakt brein.
Al deze conclusies die gebaseerd zijn op het bewijs van zintuigen hebben in zich de elementen van misleiding die alle effecten van beweging in dit driedimensionale universum van illusie kenmerken.
De mens is zich bewust van sommige van deze illusies, zoals die van perspectief. Hij is zich ervan bewust dat spoorrails niet aan de horizon samenkomen, maar hij is zich er niet van bewust dat alle effecten van beweging niet zijn wat ze lijken te zijn. Hij wordt aldus misleid tot het vormen van conclusies die geen enkele relatie hebben met de natuur. Men kan geen kennis hebben van effect, want alle kennis ligt in oorzaak. Onze nieuwe fundamentele wetten en principes moeten gebaseerd zijn op kennis van de oorzaak.

wetten baseren zich op illusie

Newton, bijvoorbeeld, wist blijkbaar niet wat zwaartekracht was, maar schreef er wetten over, gebaseerd op zijn observatie van wat gravitatie met een appel deed. Ook concludeerde hij dat de maan op de aarde zou vallen als het niet om zijn beweging was.Hij bewees dit zelfs wiskundig, zich niet bewust van het feit dat diezelfde wiskundige formules zouden gelden voor elke satelliet, planeet en ster in de hemelen, evenals voor elk elektron in elk atoom, waarvan er geen in hun voorverkiezingen valt.
Waarnemers in natuurlijke fenomenen berekenen nog steeds de ouderdom van het universum en het gewicht van de aarde.
Het universum is tijdloos. Het had geen begin. Op dezelfde manier heeft de aarde geen gewicht ten opzichte van iets anders in het universum. Elke bol in de hemel is in perfecte balans met elke andere bol.

boodschappers van het licht

Welke kleine kennis de mens heeft verworven gedurende de laatste paar duizend jaar is hem gegeven door de weinige genieën, profeten, mystici en andere boodschappers van het Licht die gekomen zijn om de mensheid opnieuw te inspireren met hun geïnspireerde kennis.
Van deze zeldzame weinigen is het begin van onze cultuur ontstaan. Zonder hen zou er geen begrip zijn van schoonheid in de wereld. Zonder schoonheid zou de mens nog steeds barbaar zijn. Door schoonheid alleen zal hij zich geleidelijk bewust worden van zijn eenheid met het Licht.
Wanneer de mens het Licht kent, zal hij alle dingen weten. Tegenwoordig is dat Licht zo zwak in de hele mensheid dat nog niemand het geheim van het Licht, of van zwaartekracht, straling, elektriciteit, groei, leven, reïncarnatie of de golf heeft gepeild.
De dag is aangebroken dat hij deze dingen zal weten. Dit is de erfenis van de mens voor deze New Age.
"Zie in Mij het Ene Licht waaruit schijnbaar twee lichten verschijnen als paren van ritmisch verwisselbare tegenstellingen. Dit zijn Mijn licht boodschappers. Zij zijn Mijn werkers die Mijn afgebeelde vormen bouwen en ze Mij zonder vorm teruggeven. 
"(...) zij zijn de pulserende hartslag van Mijn lichaam, de Makers van voor eeuwig ogende cycli van Mijn verbeeldingskracht in vormen van dingen. 
"De twee zijn gelijke helften van één. Ze kunnen er nooit één worden. Ze wisselen elkaar voor altijd af om een ​​gebalanceerde eenheid te simuleren die ze nooit vinden, want ze kunnen nooit iets anders dan twee zijn. 
"Van Mij strekt het ene licht zich uit om mijn verbeeldingskracht vorm te geven, en geef ze pulse-beats om het eeuwige leven te simuleren in hen die in mij zijn. Het andere licht lost die vorm op en geeft het aan Mij terug, onvervuld voor de opstanding in Mijn rust om Mijn verbeeldingen te herhalen. 
"Zeg daarom dat het leven eeuwig is in de mens door de eeuwigheden van opstandingen van hem in Mij. En zeg ook dat zijn opstanding de zijne is, want hij is EEN met mij. 
"(...) zo wordt Mijn ingebeelde duale licht-universum geboren, opgelost en opnieuw geboren; geconcentreerd, gedecentraliseerd en opnieuw geconcentreerd; geïntegreerd, gedesintegreerd en voor altijd en voor altijd gereïntegreerd in Mijn ingebeelde universum van ingebeelde tijd en ruimte. 
"En zie, elk van Mijn paren van tegenovergestelde uitingen van Mij wordt herboren door Mij als de andere. Nogmaals, ik zeg, er is niets anders dan wedergeboorte in Mij. Er is geen dood. 
"(...) ga heen en vertel de mens dat zowel leven als dood slechts spiegels van elkaar zijn die elkaar in hun voor eeuwig door elkaar heen grijpen naar hun nog steeds steunpunt in Mijn weten, van waaruit beide in schijn lijken te worden om de afgebeelde vormen van Mijn denken. "

9 - waarnemen bindt alle dingen

De elektrische intersensitisatie van de twee pulserende lichtuitbreidingen van het One Still Light is met het doel gedachtenpatronen in de materie te registreren.
De geest kent maar één idee als geheel. Gedachte is Idee uit elkaar gehaald en patteren als afzonderlijk idee.
Het denken is een gepatroneerd idee dat elektrisch wordt uitgedrukt en elektrisch wordt vastgelegd in materie door zijn twee pulserende, wisselende lichten.
Dit universum van materie in beweging is slechts een elektrisch verslag van het denken. Het proces van hercoderen is om het ene onverdeelde universele idee uit elkaar te halen en het uit te drukken als veel schijnbaar verdeelde delen. Dit geeft vorm en veelvoud in vele schijnbare delen en dingen van een universum van slechts één ding.
Elektriciteit is de dienaar van de God-Geest. Elektriciteit drukt het verlangen uit in de God-Geest voor creatieve expressie door schijnbaar het One-nog-licht te verdelen in voorbijgaande golven van spectrum-verdeelde positivenegatieve kleuren van licht.
Dit hele universum van schijnbare substantie bestaat uitsluitend uit voorbijgaande lichtgolven in schijnbare beweging.
Beweging zelf is een illusie.

schijnbare afgescheidenheid

Alle gepatroneerde denkcreaties van God of de mens zijn de verwevenheid van de spectrumkleuren van de twee elektrische tegenstellingen van lichtgolven in de patroonontwerpen van die gedachten.
De schepping kan vergeleken worden met de wandtapijtwever die het ene idee als geheel KENT, het dan in delen beschouwt, dan die delen opneemt door hun spectrumkleuren te verweven in de vele vormen die samen het hele idee manifesteren.
Om een ​​voorbeeld te zijn van onze betekenis, overweeg elk deel van het hele idee van de schepping - bijvoorbeeld ijzer. IJzer is een apart deel van het geheel.
Wij beschouwen ijzer als een hard, koud metaal met bepaalde eigenschappen die het ons mogelijk maken om het in veel producten te fabriceren. Als ijzer zich in bevroren toestand bevindt, beschouwen we het niet als licht, maar we kunnen ermee fotograferen als we het verhitten tot gloeiing.
Niet alleen is het dan licht, maar alle eigenschappen die het ons beschikbaar maken als ijzer zijn er toen uit verdwenen. Het is alsof de goddelijke tapijtwever alle draden van het idee van ijzer ongeweven heeft en gesorteerd in hun spectrumkleuren, van draad tot draad.
De natuurkundige kan je vertellen welk element die draden van licht zouden zijn als het bevroren zou zijn. Als hij ernaar keek, zei hij: "Dat is ijzer." Maar het zou niet de vorm van ijzer zijn zoals we het kennen - het zou het vormloze idee van ijzer zijn zoals de zon het kent.

er is geen afgescheidenheid

In de gloeiende zon is alle idee dat de aarde weet. Het idee van de appel van de aarde is in de zon, evenals het hout van de boom en het violet in de weide. Evenzo is de koele aarde daar, met zijn rivieren en bergen.
Alle idee is één idee in het licht van de zon. Het licht van de zon is nooit verdeeld in zijn vele schijnbare afzonderlijke ideeën totdat het elektrisch wordt uitgestrekt van de zon en die extensies elektrisch weerkaatsen.
De zon is een smeltkroes die alle ideeën in één smelt en ze dan in de ruimte plaatst om af te koelen en te scheiden in vele eenheden van die.
Evenzo wordt Idee van de Geest nooit de vele ideeën van de Schepping totdat elektriciteit dat Eén idee opsplitst in vele afzonderlijke delen.
Het Eén Licht kan niet worden verdeeld, maar uitbreidingen van het Ene Licht kunnen lijken om het te verdelen. De zonnevlekvlekken op de vloer van de kathedraal zijn veel, maar het zijn allemaal verlengstukken van het ene licht van hun bron in de zon.Evenzo is de hele mensheid een verlengstuk van de Ene Idee van de mens voor de mens is slechts Eén in het Licht van zijn Bron.
Op dezelfde manier zijn alle bewegende uitbreidingen van het Ene Stilte-licht, gemanifesteerd in het witte licht van de zonnen en het zwarte licht van hun omringende ruimte, slechts verlengstukken van één Bron.

alle idee is nog steeds

De bioscoop illustreert deze betekenis. Op het scherm zijn veel pattersed ideeën in luidruchtige, gewelddadige beweging. We weten echter dat alle bewegingen van afzonderlijke ideeën, en alle geluiden die voortkomen uit die pattersed, bewegende vormen, onmiddellijk zouden stoppen als de stilstaande lichtbron waarvan deze beelden en geluiden worden geprojecteerd, werd uitgeschakeld.
We weten dat de oorzaak van al deze voorbijgaande verdeling in positief en negatief effect ligt in het enige licht waarvan het wordt geprojecteerd. We weten dat de geluiden die we horen afkomstig zijn van die stilte, maar we lijken ons totaal niet bewust te zijn van het feit dat al ons pulserende universum slechts een verlengstuk is van Eén nog steeds Licht van Universele Geest, geprojecteerd door positief en negatief licht op het universele scherm van ruimte.
Het is moeilijk om de aarde en al zijn verschijnselen van beweging, geluid, mensen, dieren en planten te vatten, als een filmprojectie van onze zon. Toch zijn alle afzonderlijke ideeën van de aarde in dat ene gloeiende licht van de zon. Alles is maar één ding, licht.
Schakel de zon uit en al zijn gepatroneerde ideeën op aarde zouden onmiddellijk ophouden. Het stille idee dat in beweging wordt gebracht, is niet in de beweging, maar in de stilte van waaruit het wordt uitgestrekt.
"Want ik zeg dat de mens die in zijn lichaam slechts aarde van aarde voelt, gebonden is aan de aarde als een kleiend beeld van zijn aarde.
"Klei-achtige beelden van Mijn voorstellingen die Mij niet kennen, zijn slechts bewoners van de duisternis van de aarde. Om de mens te voelen, zijn de deuren van Mijn koninkrijk door de duisternis zelfverband totdat het licht van mij in hem door hem bekend is als Mij. 
"Tot die tijd is hij slechts klei aan het bewegen, en manifesteert Hij mij niet in hem terwijl hij niets voelt dan bewegende klei van hem;niet de glorie van Mijn Licht in hem kennen. 
"Daarom zeg ik u, verhef u boven uw waarneming. Ken Mij als steunpunt van uw denken. Wees Mij zo goed als je weet. '

10 - functie van de hersenen

Elektrisch bewustzijn van waargenomen effecten van bewegende materie wordt geregistreerd in de hersenen.
Er wordt algemeen aangenomen dat de hersenen denken en weten.
Het brein denkt niet en weet het ook niet. Het is maar een opslagplaats van opgenomen sensaties. Het brein "herinnert" zich deze gegevens voor het gebruik van de mens zoals hij ze nodig heeft, en voor het voldoen aan de vereisten van zijn lichaam.
De hersenen zijn een complexe bewegingstoestand die wordt uitgedrukt door lichtgolven die pulseren in cycli.
Bewegingsstaten kunnen niets weten, noch kunnen ze iets DENKEN.
De hersenen maken deel uit van een machine, een menselijke machine.
Machines kunnen gedachten uiten die er elektrisch door worden geprojecteerd, maar machines zijn niet in staat om de aldus geprojecteerde gedachten te denken.
Evenzo kunnen machines kennis uitdrukken, maar zij kunnen geen kennis hebben.
Op dezelfde manier kunnen machines wonderlijke dingen doen wanneer ze worden gemodelleerd en gecontroleerd door kennis, maar ze kunnen niet WETEN wat ze doen.
De centrerende bewuste geest van de ziel van de mens - de wil alleen denkt door het verlangen naar creatieve expressie door de hersenmachine te projecteren.
Desire in Mind wordt elektrisch uitgedrukt. Elektriciteit is de motiverende kracht die het Eén Lichtpunt op twee manieren projecteert om cycli van lichtgolven te creëren met het doel om denkcycli uit te drukken.
Verlangen zit niet in de hersenen. Het zit in het centrerende bewuste zelf. Verlangen is de oorzaak van alle beweging.

het brein neemt gewaarwordingen op

Het brein is maar het elektrische opnamemechanisme van het denken met bewuste gedachten. Het is ook het opslagmagazijn van de mens van elektrische herinneringen van herinneringen en gedachten sinds zijn begin.
Het is de dienaar van Universele Intelligentie. Zijn doel in dit opzicht is om het lichaam elektrisch te informeren over de toestand van het lichaam, door middel van elektrische boodschappen.
Zulke berichten zijn niet mentaal. Ze zijn puur elektrisch. Ze produceren sensatie. De hersenen voelen en registreren elk bericht. Het stuurt tegenwerkende berichten naar andere delen van het lichaam.
Het lichaam is een enorm en complex mechanisme. Het brein is een elektrische recorder, distributeur, uitzender en ontvanger voor alle operationele delen van die meercellige machine, maar de werking ervan heeft geen relatie met intelligentie.
Het brein registreert gewaarwordingen van ervaringen en waarnemingen die de zintuigen eraan overdragen. Dergelijke sensaties worden verward met denken en weten. Sensatie als gevolg van elektrische beweging is puur automatisch.
De fout bij het aannemen dat het brein denkt en het weet is dat hij alleen maar voelt.De mens gelooft ook dat hij kennis verwerft de deur zalm waarneming van de gite EFFECT, wanneer hij slechts elektrische sensaties uitgestrekte benen laat zien over de aard van de dingen.
Het lichaam is een machine met patronen die is ontworpen om veel dingen te doen te doen. Elektrische motivatie door zenuwbanen eigen beweging.
Wanneer dat bewijst dat hij werkt als PERSOON centreert, dan denkt hij zelfs goed als aannemend.
Het centreer bewustzijn van de mens, de PERSOON, transformeert informatie that in the spirit is to in the spirit, of its or in the spirit of the EFFECT dat zijn zintuigen registreren.
Tot die transformatie gebeurt, is de mens zonder kennis ongeacht in welke partner zijn heeft geïnformeerd, wil informatie geen kennis.
Een man kan een echte encyclopedie van informatie zijn. Hij heeft misschien veel hbo-graden behaald omdat hij goed is en toch niet over meer kennis beschikt om iets te creëren.
We kunnen niet denken dat het stil is, maar we kunnen het idee van de harp kennen.
We kunnen de verschillende wijzenkingsmogelijkheden kennen, ongeacht de snaren niet trillen. Op welke manieren kunnen we complexalen van ritmes bedenken die onuitgesproken zijn in die nog steeds bestaande reeksen.
Omgekeerd kunnen we de vibraties die van die snaren komen niet kennen wanneer we ze in zetten zetten. We kunnen die vibraties alleen voelen door ons eigen mentaal bewustzijn.
"De bron van alle dingen is in alle dingen, centrerend hen als Rust, van dat is hun beweging . 

" Het universum van de mens bestaat nog steeds uit vele dingen, veel verschillende dingen en scheidbaar. "Ja, er is niet een ding in Mijn afgebeelde universum dat buiten Mij staat, en ook niet alleen. 

" Ja, ik leid Mijn geboortes van heel zaad door ervaren loopvlakken van lichtuitbreidingen van Mijn denken en zin kan leiden. Niet de uitgedoopt niet in het Licht aan Mij gebonden zijn. 

"Beelden van Mijn verbeeldingen die van de Aarde groeien, en die zich vrij bewegen, al deze dingen groeien en bewegen door uitgebreid mijn denken denken."

11 - elektrisch bewustzijn

Dit hulpmiddel universum van veel schijnbaar deeltjes delen is elektrisch.
Het hele universum van de kleine delen is with connected of a electric stream of "zenuwen" die elk deel van het universum informeert over de steeds veranderende toestand van elk ander deel.
Er is geen "gevoel" tussen gebalanceerd delen of uitgebalanceerde materiaaleigenschappen. Met "gevoel" bedoelen we het gevoel van de elektrische stroom die de boodschap overbrengt. De elektrische stroom is onmogelijk in een evenwichtstoestand, daarom kunnen wij geen enkele melding naar ons doen tijdens het lichaam, van delen daarvan, in een gebalanceerde toestand verkeren.
Elektrisch bewustzijn is essentieel voor een elektrisch gemechaniseerd universum. Een elektrisch bestuurde machine in zijn camera heeft datgene wat betreft een elektrisch lichaam dat een mens heeft. Het bedrade zenuwstelsel zorgt ervoor dat alle onderdelen in continuïteit aan elkaar aan te passen worden geleverd.
Elektrische machines doen wat een elektrisch bewustzijn van kip eist door de deur. Dat geldt ook voor de mens, de boom, het zonnestelsel en elke nevel van de hemel.
De lichaamscellen van de mens zijn electrical aware of their mechanistic purposes and respons of electrics die naar gestuurd worden. Ze hebben een elektrische celgeheugen van hun individuele en groepsdoeleinden. Ze werken automatisch wanneer je je eigen reflexen elektrisch gemotiveerd bent.
Lichamelijke functies, zoals onze hartslag, spijsvertering, chemische kliertransformatie, ademhaling en lopen, worden automatisch gestuurd door celgeheugenreflexen.
Celgeheugen en instinct zorgzaam dat vogels migreren, spinnen om webben te enten groenteteelten om in te zoomen op vliegen en vissen.
Instinctieve acties en reflexacties in het celgeheugen zijn niet mentaal. Ze zijn puur mechanisch en automatisch.

elektrisch bewustzijn is universeel

Dit principe van elektrisch bewustzijn, door sensatie, is niet alleen beperkt tot het dierenleven. Het is zelfs voorspellend voor het minerale en plantaardige koninkrijk.Het strekt zich uit tot het meest verste elektronische deeltje en tot de machtigste melkweg.
Niet alleen is elk deeltje in each massa electric doing are its are in their best, maar elk deeltje in the whole universum wijst and reactie op electric boodschappen die het van elk ander deeltje in the universum ontvangt.
Dit fysieke universum wordt alleen beheerst door elektrische gewaarwordingen die worden gemeten en in balans worden gehouden door het licht dat alle dingen centreert.
"Want zie, zegt de Universele, ik ben in alle dingen die hen centreren; en ik ben zonder dat alle dingen ze beheersen. '
Al het elektrisch universum van beweging is dus zo perfect geconditioneerd door de twee elektrische werkers die het universum bouwen en sequentieel uit elkaar scheuren voor wederopbouw, dat alle bewegende delen alle detecteren.
Opuele passen in de universum geconditioneerde dingen in het universum hun conditionering aan elke verandering van toestand van elk ander ding in het universum aan.
Er is een constant deeltingsproces, en er is ook een constant nivelleerproces dat ervoor zorgt dat het altijd in de juiste richting blijft.
"Ik, met de mens, ben de mens aan het creëren in de universele afbeelding. 

" Wat ik ben, is de mens. 

"Ik denk idee, en de vorm van Mijn idee Verschijnt in Het Patroon van Mijn denken." 

"Ik denk de mens; . En de mens Verschijnt in Het Patroon van Mijn denken 

" De mens Denkt aan de mens; en de mens schijnt in het beeld van het denken van de mens. "Het denken van de mens is Mijn denken. 

" Alle denkende dingen denken Mijn denken. 

" 

Het universum is Mijn beeld, schepsel van Mijn verbeeldingskracht."

12 - instinct

Organische materie genereert puur vanuit het verlangen naar het idee in de materie te manifesteren. Dat kosmische verlangen om vorm te creëren, produce de gewenste vorm. Verlangen is de motiverende kracht van alle creaties.
De mens begint het idee van de mens als een enkele cel uit te drukken. Het hele idee van de mens zit in die ene cel. Het ontvouwt zich vervolgens in geordende tijd en ruimte volgens de kosmische wet. Evenzo is het hele idee van de hele schepping zich in die ene cel. Alle idee is alomtegenwoordig. Er zijn geen delen van het geheel.
Elke stap in de ontvouwing van het mens-idee volgt het voortdurende voortgezet naar ontvouwing. Celgeheugen van doel wordt elke dag gegeven dat dit zich ontvouwt.Patroon van idee volgt opeenvolgend als verlangen in God. Geest en verlangen in het fiel idee werken samen om het idee in vorm uit te drukken.
Elke actie van de ontv ontvende mens maakt deel uit van de ontvouwing van het mens-idee zoals het bestaat als geheel in Gods Geest. Elk verlangen van de mens is daarom een ​​tweerichtingsuitbreiding van het Licht van die idee van God naar de mens.
Wat God ook wenst uit te drukken in de mens, zal Hij uitdrukken, wil dat Hij de Schepper van de mens is.
Wat de mens ook begeert, de God in hem zal scheppen. De mens moet echter co-creëren met God volgens Gods universele wet. Als de mens die nat overstuurt Regel, zal de natte zoom in dezelfde mate breken.

het leven is een opeenvolging van ervaringen

Alle uitingsvormen van het verlangen in de ontvouwing van een idee zijn een deel van het idee. Het zijn ervaringen in beslissingen. Alle verhalen zijn delen van het ontvouwen van elk idee.
Wat die beslissingen ook zijn, ze are echter not made to person of his own idea of ​​the mensidee. Evenzo worden ze opgenomen in het hele menselijk ras als de som van alle verlangens en experiences van het hele mens-idee.
Omdat het idee van alles een is, zijn ook de delen van het idee één.

instinctieve onderlinge communicatie

Als het niet voor instinct was, kon dierenleven niet overleven of zich ontwikkelen.
Stilte in de omgeving van de wezenheden die in het leven zijn gekomen.
Instinct beschermt dierlijk leven tegen vijanden. Het vertelt het juiste voedsel om te eten, hoe je je leven moet, hoe je je kinderen moet helpen, hoe je je huis kunt kunt helpen.
Een zalm, uitgezet in een bepaalde rivier, verlaat instinctief die rivier en springt naar de zee tot de volwassenheid. Op het juiste moment voor zijn paring en voortplanting, keert het dan terug, over duizenden onbestemde mijlen, naar de rivier.
Het is een instinct dat de vogels voor de winter naar het laat vliegen vliegen. Instinct vertelt hen de richting van het zuiden.
Instinct vertelt hen dat het warmer in die richting is. Het instinct regeert de migratie van zeehonden, de bouw van de dam van de bevers en het weven van het spinneweb.
Instinct kan worden geconsoleerd door alle handelingen van een lichaam, en van alle sensaties die door die acties worden uitgevoerd.

het begint met instinct

Zonder instinct in alle dierlijk en plantaardige leven, zou hun evolutie niet mogelijk zijn. Alle creaties van de Schepper zijn the result of electric golfopnamen van de thought van de Schepper. Het zijn delen van het hele idee die uit elkaar worden gehaald en beetje bij beetje worden samengesteld. Ze zijn het resultaat van Universele Wet, van Oorzaak en Gevolg.
Geen van de creaties van de Schepper heeft op hun begin de kracht om te denken. Het duurt miljoenen jaren voor complexe organismen de kip in hen is voldoende te herkennen om te kunnen denken.
Deze lange tijdperken worden ze volledig begeleid door hun instinctieve reflexen.Alleen de mens is begonnen, redeneren, voorstellen, creëren en uitvinden, en dan pas gedurende de afgelopen paar jaar.

instinct is beheersing van god

Instinct is daarom God-controle over de acties van Zijn creaties. De onvrijwillige acties, maar de hartslag, van de werking van witte bloedlichaampjes, weten hun doel niet in het genezingsproces van het lichaam, maar God centreert en bestuurt elk atoom van Zijn Schepping en elk moet zijn doel.

instinct bouwen door god en mens

Een goed voorbeeld van de manier waarop god en mens samenwerken voor creatieve expressie is de vertrouwde breiende vrouw. Breien maakt deel uit van het mens-idee dat een vaardigheid vereist. De vrouw die wil breien, moet verlangen om te vaardigheid te kennen. Verlangen moet aan uiting van dat nodig eerstgaan.
Langzaam pakt ze één steek per keer. Al haar kracht van concentratie is nodig om te beginnen steken te nemen. Elke genomen steek heeft echter de wens om de volgende steek te nemen.
Heel langzaam verweeft ze garens in het requirement patroon. De cellen van haar vingers krijgen stapel celherinneringen over hun doel. Deze cellen coördineren met andere cellen van het lichaam bij de ontwikkeling van de hele vaardigheid.
Gaandeweg leert ze instinctief te breien. Haar geest is bevrijd van concentratie en ze kan andere dingen bedenken en vrijuit converseren. Haar lichaamscellen alleen werken vanuit de herinnering aan hun gegeven doel.
Instinctieve vaardigheden worden zo aan de lichamen van de mens overgedragen door co-creatieve inspanningen van God en de mens. De pianist leert zijn fingers instinctief te werken over zijn geest te bevrijden om muziek te denken. God werkt hem tegemoet.Zonder deze moment-tot-moment-samenwerking met God, kon hij niets doen.
God, de Schepper van alle dingen, kent alle dingen en heeft alle macht.
Mens en God zijn één. De mens kan alle dingen weten en alle macht hebben in de mate hij alles dingen wil weten en alle bevoegdheden heeft. Bewustzijn van het Licht in de mens zal alle kennis en kracht geven. De mens kan op geen moment uit elkaar van God zijn. Noch kan enig deel van de Schepping op enig moment apart van God zijn.
"Alle dingen komen en gaan van Mijn verdeelde denken. 

" en altijd ze daar, neem ik ze ook mee naar het hart van Mij. 

"Weet dat alle scheppende dingen opgewekte dingen zijn, die opnieuw het leven van Mij manifesteert door Mijn verdeelde denken. 

" De mens verdeelt zijn denken in het manifesteren van Mij. 

"Het lichaam van de mens slaapt, mij in manifesteert. 

" Het lichaam van de mens sterft, werkende het in Mij kan opstaan ​​om Mij te manifesteren. 

"Het lichaam van de mens verdwijnt, mag het opnieuw kan verschijnen op Mij te manifesteren. 

" De mens die slaapt van sterft van verdwijnt is only the image of the mens, want ; wil dat het Zelf van de mens Mij is. 

"Nogmaals zeg ik dat ik Een ben, en de mens is Eén in Mij als hij weet dat ik hij ben."

13 - bewustzijneloosheid, slaap en pijn

Er is veel verbijsterd over de veronderstelde mogelijke toestand als "bewusteloos zijn".
Wanneer we slapen van verdoofd zijn, zeggen we dat we 'bewusteloos' zijn.
We kunnen niet weteneloos zijn. We are we have we're we're we're we're we were we were better.
Onze verbijstering in dit opzicht ligt in het verkeerd begrijpen van gevoel en denken voor bewustzijn.
Wanneer we stoppen met denken, of we nu slapen of wakker zijn, stoppen we niet met KENNEN, noch houden we op ons bewust zijn zijn. We stoppen niet langer met onze kennis in putting-outs of the pressing.
Conscious Mind slaapt niet. Slaap is slechts de negatieve helft van de golfcyclus van elektrisch bewustzijn van bewijswording. Waakzaamheid is de positieve helft.
De hele natuur slaapt wanneer het gaat om het vermogen van alle dingen om het leven te manifesteren, bezuinigen. Slaap is de dood van de cyclus van leven en dood.
Men zou kunnen zeggen: "ik ben me niet bewust van dat," maar mannen kan niet zeggen "ik ben bewusteloos" wanneer mannen zich altijd bewust is.
Bewustzijn is NATEN. Onbekendheid betekent dat men nog niet weet.
Kennis is in hem die hij kan weten wanneer hij het wil weten.
Slaap en waakzaamheid zijn positieve-negatieve golven, net zoals geboorte en dood aangestelde kanten van een levenscyclus zijn.
Slaap is maar een verdoving. Slaap kan chemisch worden geïnduceerd, voor het hele lichaam van een of ander deel their hands on desensibilising. Wanneer het lichaam van de organisatie wordt "in slaap vallen", zijn ze niet "onbewust" gemaakt; hun spanning is alleen maar verlaagd.
De tandarts heeft niet naar een lokale verdoving omdat hij bewusteloosheid heeft veroorzaakt; hij noemt het een desensibiliserende aandoening, maar wanneer de operatie het lichaam ongevoelig maakt, wordt het verondersteld 'onbewust' te zijn. We nemen aan dat het brein niet meer denkt. Het brein denkt niet, which kan niet doen.We nemen aan dat lichamen niet langer bewust zijn, maar bewustzijn is nooit in lichamen.
Een lokale verdoving stopt de pijn. Pijn is een te intense elektrische stroom. De spanning is te groot om de zenuwdraden te laten staan. Ze branden door de overbelasting van het uitbranden veroorzaakt de pijn.
Wanneer de zenuwen van het lichaam een ​​elektrische stroom voelen VOELEN, is het lichaam zich bewust van het gedrag. Wanneer het lichaam in balans is, heeft het geen gevoel.
Wanneer het lichaam uit balans is, geeft gevoel aan wanneer en waar, anders zou het niet kunnen functioneren.
Waken en slapen zijn het opgeladen en ontladen van de ontwaardige elektrische batterijen van het lichaam. Als deze batterijen constantpullen, kunnen er geen afwisselende omstandigheden zijn zoals slaap en waakzaamheid.
Deze planeet voert ons op onze bergtocht naar ons toppunt. De zon is de generator die zijn batterijen oplaadt. De zon is die generator, maar de aarde draait voortdurend in de richting van en van haar generator af.
Als het oplaadlampje van de zon 's avonds aan één rand van de rand van de planeet verdwijnt, valt alles in slaap. Omgekeerd worden alle dingen bij de dageraad wakker.De batterijen van alle dingen op aarde worden dagelijks voor eeuwig opgeladen en elke nacht ontladen.
"Ik centreer de bewegende schacht van Mijn universum, maar ik beweeg niet, hoewel zijn kracht om te bewegen voortkomt uit Mij. 
"Ik centreer groeisystemen en verander cellen van groeisystemen, maar ik verander niet, hoewel hun veranderende patronen bij mij opkomen. 
"Ik centreer levende dingen die Mijn leven manifesteren, maar zij leven niet. Ik alleen leef. 
"Groeiende dingen verplaatsen dingen in de waarneming van de mens, hoewel ze zich niet verplaatsen in het weten van de mens. 
"Dingen verplaatsen veranderen dingen in de waarneming van de mens, maar ze veranderen niet in het weten van de mens. 
"Hoewel snelle dingen van de waarneming van de mens snel bewegen, simuleren ze de rest terwijl ze bewegen, van waaruit ze in schijnbare beweging schoten."

14 - beweging die rust nabootst

Dit elektrische universum van beweging beweegt voor altijd om rust te vinden, maar vindt het nooit. Materie in gewelddadige beweging simuleert rust en balans door gewelddadige beweging. Hoe gewelddadiger de beweging des te groter de illusie van rust en balans is. Beweging kan ophouden maar het kan nooit rust worden.

dit fantasievolle universum

Het hele dynamische golfuniversum van elektrische materie is niet wat het lijkt te zijn.Alles wat in rust lijkt, hangt af van gewelddadige beweging om te laten geloven dat het in rust is.
Een draadplaat kan een stalen schijf lijken als deze snel genoeg ronddraait. Hoe sneller het draait, hoe rustiger het lijkt.
Deze planeet, schijnbaar in rust, is in gewelddadige beweging rond zijn centreerpunt van rust van waaruit het elektrisch wordt uitgebreid. Ogenschijnlijk onbeweeglijke wolken die boven de aarde zweven, draaien mee met de enorme snelheid van duizend mijl per uur op de evenaar, of vier keer sneller dan een vlak.
Alle planeten draaien snel rond hun centrale zon die schijnbaar stilstaat in de hemel, maar in feite met een ongelooflijke snelheid beweegt.
Op dezelfde manier bewegen alle sterren van de nacht, die rust nabootsen, met geweldige snelheden om hun onderlinge onevenwichtigheden aan te passen in dit duale universum van verdeelde druk.
Het potlood in de hand, het bureau waarop je schrijft, de kamer vol bewegingloze dingen, die lijken te rusten, simuleren alleen de rust door de gewelddadige beweging van hun vele delen. Enorme trillingen kunnen in dat glazen presse-papier zitten.
Niet één ding kon de rest manifesteren die het simuleert, ware het niet voor de ongelooflijke snelheden van die atomen die zo onophoudelijk draaien en draaien om die schijnbare rust mogelijk te maken.

zelfs stil dingen zijn niet stil

Alles wat schijnbaar nog steeds materie is, manifesteert schijngelovige rust door schijnbeweging.
Beweging zelf is een illusie. De beweging die men in de hersenen voelt, heeft geen realiteit meer dan de beweging die men in een film waarneemt.
De schijnbare beweging van de cinema wordt veroorzaakt door sequenties van veranderende gepatameerde vormen die op het scherm worden geprojecteerd en die de indruk wekken van beweging vanwege de snelle verandering van patroon in de negatieven.
Diezelfde illusie is van toepassing op het materiële universum.
"Zonder verandering kon Mijn scheppingsspel niet worden gespeeld, noch zijn acteurs. Zie daarom het veranderende universum van Mijn verbeelding, het schijnbare universum van Mijn denken. 
"(...) en opnieuw zeg ik dat er geen verandering is in Mij, de onveranderlijke, dus er is ook geen verandering in Mijn gedachte-universum van paren van tegengestelde dingen die voor altijd uitwisselen om Mijn universum van verandering te simuleren. 
"E'en de schijnbare verandering van Mijn gedachte-universum is geen verandering behalve voor zintuigen van gevoelige dingen die gebonden zijn aan paren van delen van gehelen. 
"Elk paar wendt zich een weg door de wisselende druk van zijn elektrische reis. Elk verschijnt, verdwijnt dan en verschijnt weer. 
"Hoewel zintuigen van zintuigen in alle dingen veranderen, veranderen ze niet in bewust weten. 
"Waarom bent u slaaf van het waarnemen? Stijg op boven uw waarneming. Wees Mij in uw weten. "

15 - de illusie van verandering

Verandering is een illusie van de zintuigen als gevolg van beweging.
Er is helemaal geen verandering in het bewuste universum van weten. Er is slechts een illusie van verandering die wordt veroorzaakt door de twee elkaar verwisselende lichtjes van het denken om het Ene Geheel Idee in vele afzonderlijke ideeën te verdelen en ze op te nemen in bewegende materie.
De zintuigen zijn het publiek voor deze gedachtepulaties. De zintuigen maken deel uit van deze illusie. Zintuigen zijn elektrisch. Ze behoren tot het bewegingsuniversum van beweging en reageren niet op stilte. Omdat beweging zelf niet bestaat
De zintuigen zijn slechts de ingebeelde records van ingebeelde beweging, materie en verandering. Als zodanig zijn ze beperkt tot pin-hole gluurt naar de uitgestrektheid die verder gaat dan hun waarneming. De zintuigen hebben geen kennis van wat ze voelen.Ze registreren alleen beweging.
De zintuigen reageren op beweging in slechts één richting. Ze voelen de voorwaartse stroom van tijd, maar niet de achterwaartse stroom. Als ze beide richtingen zouden kunnen registreren, zouden ze zich bewust worden van de stilte van dit nuluniversum van ogenschijnlijke beweging.
De Universele Eén plande het op deze manier, anders kon er geen sequentiële manifestatie van het denken zijn die het scheppende universum vormt.
Wanneer ons weten onze waarneming overtreft, zullen we niet langer misleid worden door de illusies van onze zintuigen.
Een man die voor het eerst een Technicolor-film zag en zonder kennis van dergelijke elektrische effecten, zou denken dat hij door een raam naar echte gebeurtenissen keek, zich er niet van bewust dat het slechts een illusie was "gecreëerd" door positief licht te projecteren via gepatroneerde negatieven. Dat is alles wat schepping is: twee lichten die door elkaar worden geprojecteerd om beweging, vorm en verandering te simuleren.
Onze zintuigen zijn als passagiers in een snel bewegende trein. Ze voelen delen van het landschap terwijl ze naar voren rennen, terwijl het landschap naar hun gevoel achteruit snelt. De zintuigen interpreteren deze effecten als materie in snelle beweging die voor altijd snel verandert. Een man die dezelfde trein vanaf een berg ziet, zou dezelfde snelle beweging en snelle verandering voelen als onveranderlijk en stil.
Terwijl de mens zich ontvouwt van de ervaren mens tot de geestelijke mens, wordt hij zich geleidelijk bewust van de tweewegbeweging van alle effect; die twee manieren zijn het zichtbare effect dat reageert op zijn zintuigen en het onzichtbare effect dat hij kent, maar niet waarneemt.
Geleidelijk aan komt de tijd aan in zijn ontvouwing wanneer zijn volledige besef van Oorzaak alle afhankelijkheid van gewaarwording teniet doet. Hij stijgt vervolgens uit boven zijn waarneming. Hij kent dan het universum van beweging voor wat het is in plaats van voor wat het lijkt te zijn.
"Zie niet meer alleen met uiterlijke ogen, want gij hebt ogen die u kennen, om de illusies van uw waarneming ongeldig te maken. 
"Gedurende lange aeonen heeft de mens zijn aarde bewandeld met ogen van uiterlijke waarneming, waardoor hij geloof gaf aan die aarde van de waarneming van zijn lichaam. Gedurende zijn nieuwe aeonen moet hij de aarde van innerlijk zien bewandelen en het kennen van de mens als, maar het zien in het licht van mij en het licht van hem. 
"Want ik denk dat de aarde en de aarde verschijnen, verdwijnen en opnieuw verschijnen in evenwichtige ritmen van Mijn denken.Daarom zeg ik, de aarde en de mens van de mens zijn slechts Mijn verbeeldingskracht. Ik ben het niet, en hij ook niet; en ook is het niet wat het voor hem lijkt te zijn. 
"Noch zal de mens de aarde langer voor Mijn aangezicht plaatsen, en aarden van de aarde en niets van Mij verkrijgen. 
"Want ik ben een geduldige God. Ik wacht geduldig op de ontwakende man. 
"Wakker wordende mens is hij die het Licht van Mij in hem kent. De mens kan zijn eigen eonen kiezen voor zijn ontwaken, maar ken Mij dat hij moet. Tot die dag zal de doodsstrijd van de mens om onwetend te zijn de mens alleen zijn. Zijn weten moet zijn eigen verlangen zijn. 
"De mens kennen is een extatische kosmische mens. Hij die begint Mij in hem te kennen - en die hem die Mij vermoedt in hem haast zijn ontplooiing naar de kosmische mens van alwetende. "

16 - de zintuigen bedriegen

Stel je een perfect bewegingsloos wiel voor en een vlieg die rond zijn rand loopt, steeds vooruit beweegt over veranderende grond en het wiel naar achteren beweegt, gedurende een continuïteit van tijd waarin de vlieg een constante verandering in het onveranderlijke wiel voelde.
Telkens als de vlieg terugkwam naar hetzelfde punt, zou het de afgelopen tijd verbruiken tijdens de reis en de voorwaartse tijd die nodig is voor het volgende circuit berekenen.
Het wiel dat stil is, beweging, verandering en tijd worden gecreëerd door de vlieg zelf omdat het het hele idee van het wiel uit elkaar haalt door er omheen te reizen en het stukje bij beetje te onderzoeken.
De vlieg voelde beweging door zijn positie op het wiel te veranderen. Het voelde verandering door een schijnbaar verschil in conditie te vinden bij elke voorwaartse beweging. Het voelde tijd door de opeenvolgende reeksen te creëren die nodig waren om het ene idee van het wiel uit elkaar te halen en het in vele afzonderlijke ideeën te verdelen.
Deze eenvoudige analogie is een goed symbool van de schepping. Deze planeet beweegt zich, net als de vlieg op het wiel, voor eeuwig rond zijn onbeweeglijke baan.De baan is zo stijf en stil als het wiel waarop de vlieg beweegt.
Terwijl de planeet op het wiel van zijn baan beweegt, voelt hij constante beweging en verandering. Het registreert veranderingen van dagen in nachten, van lente die overgaat in zomer, herfst in winter. Al deze schijnbare veranderingen zijn in de beweging van de planeet en niet in het wiel van zijn baan. Elke verandering is volledig te wijten aan de beweging van de planeet en niet aan de onveranderlijke baan. De planeet zelf registreert verandering op zijn onveranderlijke stuur. Verandering ligt daarom alleen in beweging. De zintuigen zijn beweging, daarom voelen de zintuigen alleen dat wat ze zelf zijn.

ontoereikendheid van de zintuigen

De mens overschat zijn zintuigen. Hij legt te veel afhankelijk van hen zonder rechtvaardiging, want ze registreren niet alle verschijnselen van zijn omgeving. Hij vertrouwt hen eveneens te veel zonder rechtvaardiging, want zij misleiden hem voortdurend.
Terwijl zijn zintuigen de stilte en rust van de natuur opnemen op een luie middag, slagen ze er niet in de gewelddadige beweging van alles in zijn hele omgeving te registreren, van het grassprietje tot de wolken in de hemel boven hem.
Die ogenschijnlijk bewegingloze wolken bewegen met een snelheid van duizend mijl per uur naar de evenaar zonder het minste bewijs van die snelle beweging die op zijn zintuigen wordt vastgelegd. De aarde beweegt ook vele mijlen per seconde in twee richtingen; één van rotatie op zijn as en de andere van omwenteling rond zijn baan.Zijn zintuigen registreren stilte.
Ze zijn zich elektrisch niet bewust van die beweging.
Dit bedrog is zoals het zou moeten zijn, net zoals hetzelfde bedrog in een bioscoop is zoals het zou moeten zijn. Gods universum is slechts een elektrische registratie van Zijn weten, gemanifesteerd door Zijn denken. Om zo het idee van Zijn weten vast te leggen in de twee lichten van Zijn denken, is een driedimensionaal universum noodzakelijk.Als de zintuigen alle beweging konden detecteren en opnemen, in plaats van maar een deel ervan, zou de illusie verdwijnen. De zintuigen zouden achter de illusie zien en ontdekken dat alle beweging zichzelf ophoudt. De verdeling van het geheel in delen veroorzaakt de illusie. Als de film uit de projector van de film werd verwijderd, zou de illusie van beweging en verandering ongeldig worden.
Dat is wat de Schepping is, het Ene Licht van weten opgedeeld in de gedigitaliseerde delen van het denken. Het waarnemen is slechts een elektrische spanning die is opgezet door de schijnbare verdeling van een in veel die "spant" om hun verlangen naar eenheid te vervullen.
Wanneer een eenheid van toestand wordt bereikt, houdt het gevoel tussen die delen op omdat de spanning ophoudt. De zintuigen, zijnde slechts spanning van verlangen naar eenheid tussen verdeelde delen, hebben geen bestaan.
De zintuigen zijn elektrische fluxdraden van licht die elk deeltje in het universum met elk ander deeltje verbinden. Zij zijn de onderling communicerende zenuwen van het ene universele lichaam.
Wanneer de spanning van het verlangen naar balans, rust of eenheid ophoudt, houdt het gevoel op.
In dit elektrisch universum is sensatie de weerstand tegen de scheiding die bestaat tussen alle gescheiden massa's. Alle zaken zijn één. Gescheiden deeltjes verlangen ernaar die eenheid te vinden.
Het is een onderdeel van Gods plan dat de zintuigen volledig beperkt zijn tot het opnemen van een heel klein deel van het effect. De zintuigen kunnen het Geheel nooit voelen, maar de bewuste Geest kan het Geheel KENNEN.
"Deze woorden zeg ik nu voor een nieuw begrip van de mens van zijn nieuwe cyclus. 
"Hebt elkander alle mensen lief; want gij zijt één in Mij. 
"Whatsoe'er ye unto één in Me ye ye doet aan iedereen; want allen zijn één in Mij. 
"Heb je broer lief als jezelf. Dien uw broeder voor uw eigen zelven.Hef uw broeder hoog, til hem op tot hoge torens, want uw broeder is uzelven. 
"Want van een waarheid, zeg ik, liefde voor het zelf, of natie van zichzelf, zet buur tegen buur, en natie tegen natie. Eigenliefde kweekt haat en zaait zijn zaad in alle winden om te blazen waarheen het zal gaan. 
"Daarom zeg ik: naastenliefde voor naaste, en natie voor natie, verenigt alle mensen als één. 
"Serveer eerst je broer. Pijn eerst je zelf in plaats van je buurman.Verdien niets van hem, onevenwichtig door uw geven. Bescherm de zwakken met uw sterkte, want als u uw kracht tegen hem gebruikt, zal zijn zwakheid over u heersen en uw sterkte zal u niets baten. 
"Wie liefde geeft, gedijt voorspoedig; maar wie iets neemt, krijgt geen loon. 
"Waarom voor alles verliezen om de wereld te winnen, niets verdienen? 
"Hij die geen schat in de hemel heeft opgelegd om evenveel schatten van de aarde te vergaren, heeft de duisternis gezocht. 
"Voor hem is het Licht ver."

17 - de nieuwe cyclus van de mens

De komende tijd zal een epochale vooruitgang markeren in de evolutie van de mens naar zijn doel van alwetendheid en almacht.
De mens wordt een hoger wezen met grotere macht naarmate hij kennis verwerft. In kennis alleen ligt kracht. Alleen door kennis kan de mens mede-schepper worden met God.
Kennis kan alleen door de mens worden verkregen door bewustzijn van de Geest in hem. Gebrek aan dat bewustzijn is de tragedie van de huidige beschaving.
Tijdens de laatste eeuw van de grootste wetenschappelijke vooruitgang in de geschiedenis van de mens hebben grote naties van de wereld andere mannen gedood, beroofd en tot slaaf gemaakt om hun eigen rijken te bouwen.
Zelfs vandaag de dag vermoordt de mens door de miljoenen, en vergoelijkt hij zijn moord als noodzakelijk voor zijn zelfbehoud. Hij is nu maar oogst het zaad van zijn zaaien. Hij die leeft door het zwaard zal door het zwaard sterven.
Niemand kan een andere man pijn doen zonder zichzelf te veroordelen tot grotere pijn.
Angst domineert de wereld van vandaag. Hoewel angst in de wereld is, kan liefde dat ook niet zijn. Liefde kan de wereld nooit domineren totdat de mens ophoudt een primair waargenomen bestaan ​​te leiden en het Licht van de geest in hem kent.
Dit nieuwe tijdperk brengt de mens een stap dichter bij het universum van groter weten door meer begrip te krijgen van de relatie van de mens tot de mens en tot God.
Elke vorige cyclus in de groei van de mens naar hogere niveaus is verlicht door de weinige geïnspireerde boodschappers van het Licht die God in zichzelf gekend hebben.
Nieuwe geïnspireerde boodschappers die God in zichzelf kennen, zullen eveneens het Licht aan deze nieuwe cyclus geven.
En deze weinige boodschappers van het Licht moeten zich vermenigvuldigen in legioenen, want de noodzaak van een spiritueel ontwaken is groot.
De hele reden van zijn bestaan ​​is om geleidelijk zijn miljoenen jaren van fysieke waarneming door te laten in zijn uiteindelijke doel van spiritueel weten. De mens heeft nu een overgangspunt bereikt in zijn ontvouwing, waar hij dat weten moet hebben. Hij kan dat weten alleen verkrijgen door een groter besef van het Licht van het universele Zelf dat hem als Eén met God centreert.

Comments

Popular posts from this blog

Curacao UTS : The following were discussed: 1. Existing (older) telecommunications systems are copper based, but all new development is done with fiber optics. 2. Fiber optics are run to the curb in existing developed areas and run all the way to the home in new developments. 3. Fiber optics are installed underground simultaneously with electric. 4. UTS􀁰 concession mandates that they bring service to the home.

Do you like Chinese products? Why?